Na een 3 tal trainingen reisde de uitgebreide midweek van It Fean af naar Sneek. We dachten te imponeren met de brede reservebank van 4 personen. Maar ook de Waterpoort had een geheel vak op wissel. Dus de stand begon op 0-0. In de aanval startten Herman, Thom, Ariska en Margriet. Het verdedigingsvak bestond uit Jille, Anne, Jannie en Gea. Ed, Jenko, Meike en Hilly hielden de bank warm.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Verdedigend was het potdicht de aanval wist dit te belonen met 2 goals door Margriet en Thom. Helaas kreeg dit vak een snelle goal tegen, maar Jille gooide z'n eerste schot er meteen in waardoor we 1-3 voorkwamen. We breidden deze voorsprong uit naar 2-5, maar Waterpoort wist de rust te bewaren en boog deze achterstand om naar een 7-7 gelijkspel in de rust.
Tijdens de thee was er een ontspannen sfeer in de kleedkamer en was de ploeg er van overtuigd deze wedstrijd binnen te slepen.
Helaas ging het de 2e helft de eerste 10 minuten de verkeerde kant op. Waterpoort wist door met name afstandschoten een gat van 4 doelpunten te slaan. We wisten nog wel aan te haken, maar we konden de stand niet meer terug brengen dan 2 goals verschil. De laatste 10 minuten ging dit op en neer van 2 naar 3 verschil. We hielden hierdoor hoop dat het nog een gelijkspel kon worden, maar Waterpoort gaf net voor tijd de genade slag. We gingen met een 17-12 nederlaag naar huis.
Volgende week spelen we onze 1e thuiswedstrijd tegen OKO om 19.30 uur.