It Fean F1 heeft weer 2 wedstrijden op het veld gespeeld. Op 19 mei tegen Zunobri F1 en op 25 mei tegen óók tegen Zunobri F1! Ben je nieuwsgierig of ze hebben gewonnen?

Wedstrijdverslag It Fean F1 - Zunobri F1 18 mei

Op 18 mei speelde de F1 thuis  tegen Zunobri. De week daarop troffen we dezelfde ploeg in Zuidhorn. Beide wedstrijden waren ontzettend spannend.

Op 18 mei stonden van ons team 9 kids te trappelen om te beginnen. Het is super mooi om zoveel inzet en enthousiasme te zien. Het is natuurlijk super dat er zoveel kids zijn, maar het zorgt ook voor een goed gevulde reserve bank. Josefine, Hannah, Lianne en Ilse gingen goed van start. Zunobri wist het eerste doelpunt te maken, maar door goed over te spelen en vrij te lopen wisten de dames al snel 2 doelpunten te maken. Na 10 minuten spelen was het 2-2 en mochten Anna, Milan, Rosa en Nyncke het gaan proberen. Zowel Anna als Nyncke maakt een mooi doelpunt waardoor de pauze stand 4-2 was. Het afgelopen jaar heeft deze ploeg hard gewerkt, maar nog niet gewonnen. Deze voorsprong voelde eigenlijk al als een overwinning.

Inde 2de helft na Esther de coaching over van Jantina en begon het viertal Josefine, Hannah, Lianne en Tess met goede moed aan de 2de helft. Hannah kon 2 keer scoren en Josefien ook 1 keer. Met een 7- 3 voorsprong stonde de kids met een goed gevoel in het veld. Zunobri wist weer wat dichter bij te komen tot 7-5. Ondertussen waren Anna, Milan, Ilse en Nyncke er weer in gekomen. Anna scoorde de 8-5. Zunobri kon terug komen naar 8-6. Daarna scoorde Milan en Nyncke 2 keer wat de stand 10-6  maakte. Met nog maar paar minuten te spelen dachten we bijna kat in het bakkie, maar Zunobri vocht zich terug met 3 doelpunten naar de spannende stand 10-9. En toe klok het eindsignaal en heeft het hele team een klein feestje gevierd met een ijsje. Super goed gedaan.

Wedstrijdverslag Zunobri F1 - It Fean F1 25 mei

En dan een week later op naar Zunobri. Zo’n spannende overwinning smaakt naar meer uiteraard.
Met goede moet en inzet werd begonnen aan de wedstrijd. Dit keer hadden we 8 spelers, aangezien Ilse nog alleen de thuiswedstrijden speelt. Anna, Milan, Tess en Nynkce mochten beginnen. Weer wist Zunobri als eerste te scoren. Gelukkig had Milan daar een goed antwoord op en maakt de 1-1.
Na een paar minuten spelen werd wel duidelijk dat Zunobri lekker in de wedstrijd zat en makkelijker scoorde als ons. Zunobri scoorde 2 keer achter elkaar, maar gelukkig had Anna daar een antwoord op. De stand na 10 minuten spelen was 3-2. Josefien, Hannah, Lianne en Rosa mochten in actie. Zunobri bleef goed scoren dus na een aantal minuten was de stand 5-2. Anna kon als superspeler het veld weer in. Dat was van korte duur want Anna scoorde de 5-3. Daarna werd er wat om en om gescoord. Josefien maakte een mooi doelpunt, maar ook Anna en Hannah wisten te scoren. De stand bij de pauze was 7-6.

In de pauze besproken wat er goed ging en wat er beter komt. Er werd hard gewerkt om die bal te pakken te krijgen, maar ja hoe hou je die bal dan ook nog in je bezit. Belangrijk was om de bal op te halen en niet stil te gaan staan. De kids hadden goed geluisterd want al snel stonden we met 1 puntje voor door 2 doelpunten van Anna (7-8). Maar ja wat wij kunnen, kon Zunobri ook. We raakten wat vaker de bal kwijt en Zunobri wist de korf goed te vinden. Met nog maar een kleine 10 minuten te spelen was de stand 12-8. De F-jes gingen ervoor en werkten hard om weer terug te komen. Hannah scoorde 2 keer en Anna ook nog een keer. Toen de scheidsrechter de wedstrijd afloot was het 12-11. Net niet gelukt, maar top gespeeld.