Zondag 24 Februari heeft de A1 mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap indoor Beachkorfbal te Aalsmeer. Vol enthousiasme vertrokken we om 10:30 naar Aalsmeer. Met de ouders Gea en Aafke als chauffeurs en fanatieke supporters. Dames bedankt voor jullie inzet. Wordt zeer gewaardeerd!

Positief arrogant als we soms zijn, waren we al kampioen zonder 1 stap in het zand te hebben gedaan. Maar we wisten wat ons te wachten stond. Tegenstanders van diverse niveaus deden mee. Van 3e klasse teams tot overgangsklasse teams. Een prachtige uitdaging.

In de poulefase deden we het prima, we wonnen 2 wedstrijden en verloren er onnodig 1. Hierdoor werden we 2e in de poule en dat betekende dat we mochten spelen voor plaats 3 en 4. Voor Roan was het toernooi na 1 wedstrijd al voorbij. Hij verdraaide zijn knie in het zware zand en nam preventief rust om straks weer in de competitie te vlammen.

Deze laatste wedstrijd was tegen EKVA A1 uit Almere, een gerenommeerde ploeg uit de 1e klasse. Onze inschatting vooraf was enigszins gematigd. Ze zagen er toch wel oud, groot en goed uit.

Totdat de wedstrijd begon. Het Fryske bloed begon te koken en nog 1x werd elk restje energie er uit geperst. De strijd werd gestreden, duels werden gewonnen en goals werden gemaakt, waarbij er soms weergaloze acties werden gemaakt.

Dit was veruit onze beste wedstrijd en iedereen speelde fantastisch en waar we niet op gerekend hadden, gebeurde toch. We wonnen van het sterke EKVA A1 en werden 3e van Nederland.

Een fantastisch resultaat op een prachtige dag in het zonovergoten Aalsmeer, met een team dat zijn grenzen nog steeds niet kent. Plezier is en blijft de basis van dit team, maar ook presteren en voor elkaar door het vuur gaan is ons 2e motto geworden. Dat Beach korfbal……. Loodzwaar, maar super om te doen. De 1e prijs van dit seizoen is binnen, wat volgt er nog?????!!!!!!

Trotse trainer

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!