Onder schitterende korfbalomstandigheden werd zaterdagmiddag de wedstrijd It Fean - WWC op sportpark De Ketting gespeeld. Beide ploegen hadden elkaar al enige malen getroffen dit seizoen, en wisten de toeschouwers ditmaal weer te bedienen van een mooie korfbalwedstrijd, waarbij It Fean de punten thuis wist te houden. Het was WWC die de eindsprint te laat inzette en met 10 doelpunten een maal minder trefzeker was dan de Expertformatie.

Margriet Helfrich wist voor It Fean de score al snel te openen, door de wedstrijdbal gesponsord door Frontaan Gevelprojecten, van kleine afstand door de korf te werpen. Na een kleine 20 minuten was de stand weer in evenwicht (2-2). In de minuten die volgenden wist It Fean een gat te slaan, door een aantal doelpunten op rij te maken.

Ook in de tweede helft nam It Fean het voortouw. WWC probeerde het gat te dichten door in de laatste 10 minuten nog 3 maal op rij te scoren, maar It Fean trok aan het langste eind. Na een boeiende middag korfbal werd er bij de stand van 11-10 afgefloten.

Doelpuntenmakers voor It Fean : Jeroen Dijkstra 4, Margriet Helfrich 2, Sjoerd Landheer 2, Anneke Tamsma, Hillebrand Wiersma en Jacob Bron 1.