Afgelopen 2 weken hebben we 3 wedstrijden gespeeld.

Als eerste traden we op een maandagavond aan tegen Veenwouden. Dit was een inhaalwedstrijd omdat onze spelers op de oorspronkelijke datum met werkweken van school zaten.

Het werd een moeizame wedstrijd die we uiteindelijk verloren. Met name in de eerste helft waren we slordig met uitverdedigen waardoor er te veel ballen werden verspeeld. In de 2e helft ging het stukken beter maar kon Veenwouden het gat van 4 doelpunten handhaven. Eindstand 5-9.

Verleden week zaterdag de return tegen koploper Kinea. Waar we in De Knipe nipt verloren met 7-6 konden we nu afsluiten met ons eerste punt 6-6. Groot winstpunt deze wedstrijd was dat we minder ballen onnodig verspeelden en dus zelf meer aan korfballen toekwamen.

Afgelopen zaterdag dan de return tegen VZK. De eerste wedstrijd tegen hen werd verloren met 3-1. Toen vonden we eigenlijk al dat we beter waren maar vergaten we te scoren. Dit hebben we afgelopen zaterdag laten zien. Zonder de afwezige Mette Marit werd VZK op alle fronten afgetroefd. Eindstand 15-5.

Waarom ging het nu zo goed. Ten eerste is het resultaat van fanatiek trainen door de spelers. Daarnaast werden er weinig onnodige ballen verspeeld: in de eerste helft werd maar 1 maal balverlies geleden bij het naar de aanval brengen van de bal. Ook gaven we verdedigend zoveel druk dat VZK werd gedwongen om moeilijke ballen te gooien en konden we veel ballen onderscheppen. En tot slot: alle 8 spelers scoorden.

De spelers waren terecht erg blij na de wedstrijd. Laten we zo doorgaan, niet elke wedstrijd zal zo goed gaan als deze zaterdag maar als we de stijgende lijn die wij zien maar doorzetten.

Volgende week alweer de laatste veldwedstrijd, uit tegen en in Veenwouden.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!