Op dinsdagavond moest het vlaggenschip van Boelenslaan / It Fean in Surhuisterveen aantreden voor de beker. Dit was tegen DWA uit Winsum, deze ploeg was 2 weken geleden in de competitie verslagen in Winsum, maar in de beker zou dit een lastige klus worden. Zaterdag moesten de punten tegen Lintjo gepakt worden.

De wedstrijd tegen DWA was op dinsdagavond, daardoor waren een aantal basisspelers afwezig. De ploeg met jonge invallers, met name uit de junioren, begon goed aan de wedstijd. Er werd gerust met een 9-9 stand. Helaas kon de  EXPERT-formatie geen stand houden in de 2e helft en liepen de gasten vrij snel uit. Wel werd er nog mee gescoord, maar helaas ging DWA er met de winst vandoor en zullen zij verder bekeren. Boelenslaan / It Fean moest zich na deze nederlaag snel weer opladen voor een hele belangrijke wedstrijd in de competitie, namelijk de hekkensluiter van de 3e klasse B Lintjo.

In de competitie werd zaterdag tegen Lintjo uit Oldeberkoop gespeeld. Helaas bleek het niet de week te zijn van het vlaggenschip van Boelenslaan / It Fean. Na een goed voorbeeld van het 2e team, dat met ruime cijfers won van Lintjo kon de EXPERT-formatie dit niet nabootsen. De wedstrijd begon aan beide kanten met een strafworp. De 1-1 heeft 10 minuten roerloos op het scorebord gestaan, voordat de gasten de 1-2 wisten te maken. Remco Zijlstra maakte er snel weer een gelijke stand van.

Het publiek moest vervolgens wederom 10 minuten wachten voordat er 2 goals kwamen. Eerst de gasten, waarna Hilliena Zandstra nog 1 maal de gelijkmaker kon maken. Het laatste kwartier van de 1e helft wisten de gasten nog 3 maal te scoren, waardoor er gepauzeerd werd met een 3-6 achterstand.

In de pauze werd er door coach Lammert van der Veen gehamerd op het eigen aanvallende spel. Er moest consequenter gespeeld worden, door de vele lengte in de ploeg van de tegenstander moest de korf goed verzorgd worden voordat er tot schot gekomen kon worden.

De eerste 5 minuten na rust maakte Lintjo 2 goals en Boelenslaan / It Fean 1 goal, waardoor de tussenstand 4-8 op het scorebord stond. Dit heeft een kwartier geduurd, de kansen werden aan beide kanten niet benut. Ditzelfde aantal goals werd in het laatste kwartier nog gemaakt, waardoor de eindstand 5-10 een feit was. Beide ploegen hadden een slechte wedstrijd, maar Lintjo ging met de punten naar huis. Erg belangrijk voor hun, ze komen namelijk daardoor boven Harkema, Boelenslaan / It Fean blijft op de 4e plek met 9 punten.

Volgende week gaat Lintjo op bezoek bij grootste concurrent Harkema en ontvangt de EXPERT-formatie Emmeloord op Loanehiem in Boelenslaan om 16.00 uur.   

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!