Na een goed verlopen zaalseizoen zijn we weer naar buiten gegaan. Inmiddels hebben we 2 wedstrijden gespeeld. Op het veld spelen we reserve 3e klasse, 1 hoger dan in de zaal, en dan moet je de eerste 2 wedstrijden ook nog tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst.

Allereerst stond op donderdagavond 5 april de uitwedstrijd tegen DWA op het programma. Ondanks dat wedstrijd verschoven was moest er nog even een puzzel worden gemaakt door de coach. Marc geblesseerd, Jan Geert werk, Niels aan de studie en diverse mensen verhindert en dus begonnen Jille en Henk in de basis en Jenko op de bank. Bij de dames Kyra afwezig. Meike kon wel aantreden en Fardau begon op de bank na een snelle trip vanuit Den Haag.

Het begin was duidelijk voor It Fean / Boelenslaan. DWA had duidelijk moeite en we kwamen op 0-3 en 1-4 voorsprong. Daarna kwam DWA iets beter in de wedstrijd en zo stond het na 27 minuten 4-4. Hierna bleven we steeds aan de goede kant van de score maar DWA kwam steeds terug.

Bij rust stond er 7-7 op het bord. We legden een goede eerste helft op de mat waarbij we het alleen verdedigend enige moeite hadden tegen een snelle dame van DWA.

In de rust besloot Henk om Joukje te wisselen en Fardau in te brengen om het aanvallende gevaar van DWA met iets meer snelheid te kunnen bespelen. DWA bracht een erg lange heer tegen Henk in om meer rebounds te kunnen pakken. DWA pakte erg snel het initiatief en binnen 6 minuten stond het 10-7. It Fean liet het er niet bij zitten en knokte door. Bij DWA zat er wel enige angst in om ons niet weer op 2 verschil te laten komen. Na de 11-9 konden we echter niet doordrukken en in de laatste 15 minuten konden we de korf niet meer vinden ondanks goede aanvallen. DWA scoorde echter ook nog maar 1 keer en zodoende een 12-9 verlies. Onze dank aan Jenko die wel een hele koude avond op de bank beleefde.

Doelpunten deze avond door: Jille (2x), Remco (3x), Henk (2x), Meike (1x), Joukje (1x).

Zaterdag 14 april naar de nummer 2 op de ranglijst: Pallas ’08 in Leeuwarden.

Het was een hele puzzel deze dag om met name bij de dames sen 1 en 2 bezet te krijgen. Door allerlei verplichtingen, blessures etc kwam het er op neer dat in senioren 1 4 dames speelden die voor de winter in senioren 2 speelden. Gelukkig werd de puzzel opgelost.
Helaas was ook Jan Geert niet beschikbaar. Een stille kracht die altijd strijd levert en strijdkracht is wat we vandaag te weinig hebben laten zien.

We begonnen al niet geconcentreerd. Verdedigend onvoldoende oplettend en aanvallend werden er zo een bal of 4 over de zijlijn gegooid. Erg slordig en zo stonden we na 8 minuten al met 4-0 achter. Wat een verschil met de wedstrijd tegen DWA. Daarna werd het langzaam beter. Nu begon Pallas een paar kleine foutjes te maken maar ze lieten zien over een goede ploeg te beschikken. In mijn optiek veel beter als DWA 2. We kwamen via 5-2 op 6-3. Helaas werd daarna een strafworp onbenut gelaten en zoals zo vaak viel direct de treffer aan de andere kant 7-3. Bij rust was het 9-5.

In de rust aangegeven dat we meer strijd moesten leveren, meer loopacties zonder bal. Van dit alles konden we niets brengen en Pallas had net als in de eerste helft had Pallas een flits start. Binnen 7 minuten stond het 14-5 en dat was de nekslag. In de slotfase kwamen Manon en Henk nog even in het veld voor Maaike en Remco.

Pallas was duidelijk een maatje te groot en wij leverden te weinig strijd. Dat laatste zal volgende week beslist beter moeten en dat begint met strijd op de training. Eindstand 24-10!

Doelpunten deze keer: Laura (1x), Niels (3x), Sander (2x), Marc (1x), Remco (2x) en Manon (1x).

Volgende week belangrijke wedstrijd tegen Lintjo 2. Met een goede instelling zullen we de strijd aan moeten gaan.

fShare

Vernieuwen