In februari 3 wedstrijden op het programma. Tegenstanders waren in volgorde Westergo (thuis), ASVD (uit) en Parabool (thuis). Uiteindelijk 3 wedstrijden en 6 punten, niets aan gestolen en dik verdiend met promotie als resultaat naar res 3e klasse. De nummers 1 en 2 vanuit reserve 4e klasse promoveren namelijk. Een geweldig succes.

Allereerst Westergo thuis. Wat valt er te zeggen over deze wedstrijd. We winnen uiteindelijk met 12-11 door een treffer in de laatste seconden van Marc. Een erg vervelende wedstrijd door een erg negatief spelend Westergo. Dit en dat we die wedstrijd niet het schot in handen hadden maakte dit tot een erg vervelende wedstrijd om naar te kijken. Met 2 punten moet je een dergelijke wedstrijd maar snel vergeten.

Op 10 februari gingen we naar Dronten. Fardau moest in 1 spelen maar gelukkig sprongen de dames van senioren 3 bij.
Thuis hadden we ruim gewonnen maar ASVD had toen laten zien over wel een lastige ploeg te beschikken. We begonnen moeizaam en kwamen achter. Het was ook duidelijk dat een aantal spelers het lastig hadden met de goede scheidsrechter die het erg kort hield. Geen probleem maar we waren dit duidelijk niet gewend. Nadat Jan Geert was gewisseld voor Remco kwamen we beter in het spel. We kwamen voor het eerst voor 3-4 en uiteindelijk was het bij rust 6-6. Het was al te zien dat ASVD moeite kreeg om het spel op niveau te houden. Direct na rust hadden we controle over de wedstrijd en gestaag liepen we uit naar een 6-11 tussenstand. Niets aan de hand maar daarna vergaten we te scoren. Erg goede aanvallen, 3 strafworpen maar geen doelpunten. ASVD scoorde wel een aantal keren maar echt in de problemen kwamen we niet meer. Een lage score; 10-12 maar wel weer 2 punten.

Het was ondertussen wel spannend geworden in de poule. Harich verloor 2x op een rij, wonnen maar net met 15-16 van Parabool en met nog 2 wedstrijden voor de boeg stonden we 1 punt achter op koploper Harich 3 en 3 punten voor op DTL 2.

Op 17 februari de thuiswedstrijd tegen Parabool 6. De uitwedstrijd was destijds een fysieke en vervelende wedstrijd. In de voorbespreking werd op beheersing gewezen. Niet meegaan in hun spel wanneer het weer zo fysiek wordt. De ploeg heeft dit uitstekend gedaan. Er werd agressief gespeeld in de rebound. Dit resulteerde in veel balwinst in de korfzone zowel verdedigend als aanvallend. Daardoor konden we Parabool steeds goed onder druk zetten en zelf weinig kansen weggeven. Daarnaast waren we in de afronding messcherp en zo was het bij rust al 11-3.Wat een verschil met de vorige wedstrijd. Een collectieve uitstekende prestatie. In de 2e helft ging dit eigenlijk zo door. Een kleine verslapping in de verdediging, maar aanvallend uitstekend spel, goede afstemming tussen dames en heren en fraaie doelpunten. Uiteindelijk 19-9 en promotie.
Positief was dat de dames zich gaan weren. Vandaag 6 van de 19 doelpunten en we komen op het punt waar ik ze misschien wel willen hebben. Dwingend aanwezig waardoor we misschien minder afhankelijk worden van het scorend vermogen van de heren.

We kunnen op 10 maart nog kampioen worden. Dat kan maar op 1 manier. Wij winnen bij WWC en Harich verliezen bij Joure. We gaan er voor!

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!