Op zaterdag 13 januari 2018 gingen we naar het Drentse Zuidlaren om Ritola C1 te verslaan. We vertrokken vanuit Boelenslaan aangezien het topdrukte in Surhuisterveen was door plaatsingswedstrijden van de gymnastiek en het NK Veldrijden 2018. Lars en Arjan gingen niet mee, maar we kregen gelukkig hulp van Jorrit en Hielkje.

We begonnen iets later dan de bedoeling was, doordat basketbalwedstrijden uitliepen. Toen we eindelijk begonnen scoorde Jorrit al snel de 0-1. Waarna het al net zo vlot 1-1 werd. Vervolgens scoorde ik de 1-2 en de 1-3. Dit gaf ons wat lucht. Helaas werd het 2-3, maar maakte Laura de 2-4. We gingen met een kleine voorsprong de rust in.

Na de rust maakte ik met een strafworp, die ik zelf had versierd, er 2-5 van. Het werd 3-5, Frank maakte er 3-6 van en Mette-Marit 4-7. Ook de 4-8 nam Mette-Marit voor haar rekening. Vervolgens werd het 5-8 en 6-8 en werden onze supporters helemaal gek van de spanning. Mette-Marit maakte er gelukkig 6-9 van en dit werd ook de eindstand.

Een mooie pot korfbal tegen een gelijkwaardige tegenstander. Volgende week hebben we een zware pot tegen AVO C2 in Assen. De vorige keer wonnen we nipt met twee punten verschil, lukt ons dit aanstaande zaterdag weer?