Na de geflatteerde nederlaag bij Harich 3 stond nu DTL 2 als tegenstander op papier. Een redelijk jonge ploeg die op het veld nipt had gewonnen van It Fean 3. Het beloofde dus een spannende pot te worden en dat werd het ook.

Het begin was voor It Fean, we kwamen iets beter uit de startblokken als DTL maar met name in de eerste helft vielen de doelpunten wat moeizaam. We namen wel het initiatief en zo stond het na ca 10 minuten 3-1. Beide kanten hadden te veel kansen nodig om te scoren en zo leek het voor het publiek een taaie zit te worden.

DTL kwam terug en nam een 3-4 voorsprong. Nadat Ronald met een lichte kuitblessure het veld moest verlaten kwam Marc in het veld. Het was even wennen en de coach gebruikte Jille als tussenwissel om Marc in het andere vak te krijgen zodat er meer evenwicht in de vakken kwam. Dit resulteerde eerst nog niet in een beter resultaat. Bij rust was het zelfs 5-7 voor DTL.

In de rust enige aanwijzingen, iets meer druk verdedigend en geloof in eigen kunnen houden want er lagen echt wel kansen. Petra, die Merle verving, werd vlak na rust vervangen door Joelle. Onder leiding van een scorende en verbaal motiverende Remco nam It Fean heel langzaam het initiatief over. Er kwam echt beleving in het team en DTL kwam onder grote druk. Dit kon DTL niet volhouden.

Via 10-10 werd het 14-11. DTL deed iets terug maar toen Grietje de Bruin, ingevallen voor Joukje, een strafworp uit het vuur sleepte leek het beslist. Fardau faalde niet; 15-12. It Fean speelde daarna de wedstrijd gecontroleerd uit en bij bij het eindsignaal stond er 16-14 op het bord.

Volgende week, 25 november om 19.00uur thuis de volgende wedstrijd tegen Joure 2.

20 apr.15:30Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 - It Fean / Boelenslaan 2Meer
20 apr.17:00Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 - It Fean / Boelenslaan 1Meer
22 apr.18:15TFS D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer