Met enige vertraging reizen we met 2 auto’s af naar Zuidlaren. Zonder heren-reserve (want we zijn allemaal fit genoeg, ahum), Niels sluit aan op locatie. In de zaal treffen we de ‘jonge honden’van Ritola. Normaliter spelen we tegen Ritola 3, het 4e is voor ons een onbekende tegenstander. In de 5-minuten-wedstrijdbespreking erkennen we dat we het vandaag niet gaan winnen op snelheid. Het zal weer moeten komen van ons doorzettingsvermogen en vooral onze ervaring. We gaan het meemaken.

In de aanval mogen deze keer Grietje, Margriet, Jille en Peter het proberen. In de verdediging starten Petra, Hester, Niels en Jenko. Atje zal eerst de score bijhouden. Een goede keuze, voor wat betreft de aanval. Margriet scoort gelijk in de 1e minuut van afstand. Mooie start, maar kans om uit te breiden is er niet. Gelijk wordt er tegen gescoord. Ritola krijgt de smaak te pakken en scoort er rustig op los: 1-5. Dan zijn wij weer eens aan de beurt: 2-5.

Het is duidelijk dat Ritola zuiverder schiet, we geven soms wat te weinig druk en daar profiteren ze van. Ook de rebound is in de meeste gevallen voor de tegenstander. We hebben het lastig en kunnen aanvallend ook geen vuist maken. Oplossingen soms te moeilijk, op de verkeerde momenten geschoten. We missen te veel kleine kansen en schieten niet zuiver genoeg. Met de ruststand van 12-6 gaan we spreekwoordelijk thee drinken.

We spreken elkaar aan op wat er beter kan en moet. De doelstellingen worden bijgesteld, blijft de vraag of ze reëel zijn. Wij willen onze doelpunten minimaal verdubbelen en Ritola niet boven de 20 laten scoren. Atje vervangt Hester, die in de eerste helft ongelukkig ter val kwam.

De tweede helft gaat het wel beter. De druk bij de verdediging wordt beter, Ritola komt moeilijk tot scoren En wij scoren wel. We komen op 13-10, Ritola pakt terug: 15-10 en wij gaan weer door naar 15-13. Wie had dat gedacht? (wij zelf natuurlijk, want we kennen onze kracht). Ritola wordt zenuwachtig, nog 20 minuten te gaan, ze brengen tactische wissels in, ze willen absoluut niet verliezen. Helaas, wij kunnen dit niet en moeten tot het gaatje gaan.

De ingewisselde heer brengt het verschil van 15-13 naar de eindstand van 17-13. Een terechte overwinning van Ritola 4, maar wij mogen tevreden terugkijken op de 2e helft, we hebben de bijgestelde doelstellingen gehaald! Volgende week spelen we thuis tegen Quick’21 3.

De doelpunten kwamen deze week van: Niels en Peter (3), Grietje en Jenko (2), Margriet, Petra, Jille (1).

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!