Op woendsdagavond 17 mei moesten we in de hitte aantreden in Surhuizum tegen DTS 2. Een team waarvan we vinden dat ze beter spelen dan het seizoen hiervoor maar toch hebben ze weinig punten. De vorige ontmoeting werd nipt gewonnen door ons; 15-12.

Om 19.30uur floot Wiggele de Haan voor het begin van de wedstrijd. We traden aan met Jille in de basis aangezien Niels moest werken. Daarnaast nog steeds blessures bij Peter en Jan Robert maar gelukkig zat Jenko voor het eerst sinds lange tijd weer op de bank.

Het begin was voor It Fean. DTS maakte veel fouten in het begin en wij waren duidelijk efficiënter. Via 1-3 bracht Atje zo halverwege de eerste helft de stand op 2-6. Duidelijk was toen ook al dat de warmte invloed had op het spel, maar ook dat dit wel eens in het voordeel van de veel jongere ploeg van DTS kon zijn. Toch leek dat in de eerste helft absoluut niet het geval. DTS kwam dan wel terug naar 5-6 maar even moeiteloos liepen we al snel weer uit naar 5-9. DTS mocht in die fase eigenlijk nog van geluk spreken dat ze aan konden klampen op 4 verschil want It Fean was duidelijk de betere ploeg op dat moment. Op slag van rust kwamen we dan ook weer op 4 voor toen Remco van grote afstand 7-11 maakte.

In de rust bleek dat Margriet een lichte voetblessure had en Petra ging haar vervangen in de 2e helft. We bespraken al dat het mogelijk door de warmte wel eens moeilijk zou kunnen worden om het vol te houden. Dit leek ook even uit te komen toen DTS direct na rust op 9-11 kwam maar It Fean antwoordde direct en binnen enkele aanvallen stond er 9-13 op het bord. De warmte eiste wel zijn tol. Henk, uitgeblust door de warmte, werd vervangen door Jelmer. DTS kwam wat beter in het spel en It Fean begon kansjes te missen en ook moeizamer te spelen. DTS kwam iets beter in het spel en daar begonnen de doelpunten wat gemakkelijker te vallen. In het 10-tal minuten stond het 13-13 ineens. Toch nam It Fean weer initiatief. Petra benutte een stip; 13-14.

Hierna ging het mis. Enkele ongelukkige momenten werden door DTS afgestraft en eigenlijk vanuit het niets wist DTS te winnen met 17-14. Ook het inzetten van Jenco in de stotfase voor Peter Steffen mocht niet meer baten. De warmte had zijn tol geëist bij ons team, helaas. Een verdienstelijk fluitende Wiggele de Haan floot de wedstrijd ten einde zodat de Feanster hun geblesseerde teamgenoten nog even in het toch al wame zonnetje konden zetten.

Doelpunten vandaag door; Remco 3x, Henk 3x, Jille 3x, Peter Steffen 2x, Atje, Petra en Jantina ieder 1x.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen TFS 3. Voor datum en tijd de website even in de gaten houden. Kom kijken bij afscheidswedstrijd van Jantina Berghuis.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!