Zaterdag 13 mei is een belangrijke dag. Als KV It Fean C1 vandaag wint, dan komt het kampioenschap echt binnen handbereik. Er wordt verlangd naar dit kampioenschap. Een mooie afsluiter van seizoen 2016-2017 voor dit hardwerkende team. Vorige week werd AVO C1 in Assen verslagen met 6-7. Een knappe overwinning op de “reuzen” uit Assen. Want jeetje, wat zijn die heren van AVO laaaaaaang.

Helaas was Simon vorige week geblesseerd geraakt tijdens de wedstrijd tegen AVO C1 en besloot Daniel afgelopen week hard met zijn fiets onderuit te gaan, zodat ook hij niet mee kon doen. Gelukkig waren ze er wel als supporter. Jens en Roan vervingen de geblesseerde Kempenaars. Gingen de Feansters er deze keer ook met de winst vandoor?

De scheidsrechter had nog niet gefloten of het was al 1-0 door Jens. Dat beloofde veel goeds. Helaas was het al snel erna 1-1. Het werd 1-2, 1-3, 1-4, de supporters keken vol ontzetting toe. Was dit dezelfde Feanster C1 als in Assen? De focus was er niet, veel balverlies en kansen werden niet benut. Gelukkig scoorde Jens de 2-4 en Roan de aansluitende 3-4. Maar daar scoorde AVO weer: 3-5, het werd 3-6 en zelfs 3-7. Dit leek een verliespartij te gaan worden.

Tirza benutte een strafworp en het werd 4-7. Roan besloot het maar eens van verre afstand te proberen: 5-7! Vervolgens was het rust. De schade viel mee, winst was mogelijk, maar dan moest er wel wat gebeuren. Na rust maakte Jens de 6-7 via eens strafworp. Zou het dan toch, zouden we gelijk spelen? Nee dus, het werd 6-8. Roan maakte er met een fraai afstandschot nog 7-8 van, maar helaas klonk vlot erna het laatste fluitsignaal. Er was geknokt voor de overwinning en met verhitte gezichten verlieten de spelers teleurgesteld het veld.

KV It Fean C1 heeft het publiek een spannende wedstrijd laten zien. Helaas was dit net niet voldoende voor de winst. Met drie teams die elk 4 wedstrijden hebben gespeeld en daardoor elk 5 punten hebben, is alles nog mogelijk in deze competitie. Als KV It Fean C1 de laatste twee wedstrijden op 20 mei aanvang 13:00 uur tegen OKO/BIES in Opende en op 22 mei aanvang 19:00 uur thuis tegen de Wâlden wint, dan zijn we kampioen! Het worden nog zware wedstrijden waarbij we steun van het publiek kunnen gebruiken. Dus kom op 20 en 22 mei naar onze wedstrijden, met jullie aanmoedigingen gaan we voor het kampioenschap!