Zaterdag 28 januari: Drachten 6 staat op het menu van It Fean / Boelenslaan 3, er zal gespeeld worden in Drachten. Hoe zullen we deze wedstrijd ingaan en overleven?

Zelfsturend, dat is het toverwoord van dit seizoen. Min of meer trainer- en coachloos worstelen we ons van wedstrijd naar wedstrijd. Hebben we genoeg spelers ? Zijn er te veel geblesseerd of moeten we ze afstaan aan senioren 2. Wie zijn dan de vervangers, de talenten van B1 of de combi-spelers van Boelenslaan. De auto’s: wie stond er ook al weer op het schema om te rijden? En welke spelers komen rechtstreeks en/of moeten direct na de wedstrijd weer naar elders vertrekken? Wie heeft de shirts ook alweer. Vergeet niemand zijn schoenen?
Om een lang verhaal kort te maken: iedereen was op tijd, tenues waren compleet, iedereen is weer thuis gekomen. En het 3e en 2e team hebben beide gewonnen,  helaas kon B1 het niet bolwerken tegen Mid-Fryslân.

De tegenstander Drachten, altijd een verrassing wie er speelt. Vorige wedstrijd hadden we van hen gewonnen, niet heel overtuigend, maar toch. We namen het mee als bagage.
Het is even aftasten, waar liggen de kansen. Niels scoort een uitstartbal in de 3e minuut. Verdediging kan het even dichthouden, maar in de 7e minuut komt Drachten langs zijn. Vakwissel. Gelukkig mis Drachten een strafworp op 1-1, we profiteren: 1-2, 1-3, maar we komen niet los: 2-3. Het is een aardige wedstrijd, voor de rust gaan we langzaam uitlopen naar 3-6, maar Drachten komt weer terug: 5-6.
Pauze: peptalk, elkaar in de ogen kijken. We maken zelf fouten, spelen te moeilijk af en toe. We kunnen beter. Er wordt gedreigd met wissels: Vers bloed erin.
Na de pauze wordt het iets beter, maar score verloop blijft gelijk. We komen op 8-10, 10 minuten voor het einde. Kunnen we dat volhouden ? Femke speelt inmiddels voor Grietje, Jan voor Jenko.
Spanning loopt op, foutjes worden afgestraft: 9-10, en ook nog 10-10. Niels en daarna Sietse scoren de 10-12. Nog 5 minuten. Bankzitters met zweet in de bilnaad.
Oei, 11-12 nog 4 minuten te gaan. De aanval probeert balbezit te houden, maar dit lukt niet altijd. De bal gaat nog een paar keer naar Drachten. Afstandsschoten net mis, ajajaj.
De laatste minuut duurt veel te lang, Drachten nog steeds in de aanval … en eindelijk. Het verlossende fluitje. Top, we hebben gewonnen met 11-12. Two points in the pocket!!!

Femke, wederom bedankt dat je met ons mee ging. Goed gespeeld. Onze eigen toppers Grietje, Jantina en Atje hadden een belangrijk (het belangrijkste?) aandeel in de overwinning van senioren 2 bij AVO in Assen. Sietse en Jan, top dat jullie er bij waren en mee konden spelen.
Ben ik nog iets vergeten?
Oh ja Henk, de opstelling was weer top!

Volgende week staat Emmeloord 2 op het programma, aanvang 19:50 uur. Don’t be late!