Afgelopen zaterdag 14 januari stond de wedstrijd tegen Lemmer 2 op het programma. Voor ons was dit de eerste wedstrijd van het jaar 2017. De wedstrijd van 7 januari ging niet door i.v.m. met het slechte weer. Vol goede moed vertrokken we richting Lemmer waar we de vorige keer dik van wisten te winnen.

In de voorbespreking werd gezegd dat we scherp moesten beginnen en gewoon ons spel moesten spelen. Met die instelling begonnen we aan de wedstrijd met in de aanval: Petra, Atje, Peter en Henk en in de verdediging: Grietje, Jantina, Niels en Remco. De bank werd bezet door Jenko en Femke die bereid was om ons te versterken.
In de 3e minuut werd er gescoord door Petra, de 0-1 stond op het scorebord. Na 26 minuten spelen stond het 1-11 voor It Fean door scores van Petra, Henk, Remco, Jantina, Peter en Grietje. Hierna scoorde Lemmer nog 2 keer. Net voor de pauze scoorde Jantina een fraaie afstander en gingen we de rust in met een stand van 3-12.
Na de pauze ging It Fean door met scoren, in de 1e minuut van de 2e helft werd er direct gescoord door Niels met een mooi afstandsschot. Lemmer scoorde daarna 2 keer dat de stand op 5-13 bracht. Na 19 minuten spelen in de 2e helft stond It Fean met een stand van 8-20 op voorsprong en kwam Lemmer er niet meer aan te pas.
Er werd gewisseld aan de kant van It Fean; Femke kwam erin voor Petra en Jenko voor Peter. It Fean ging rustig door met scoren en speelde een mooie wedstrijd. Bij een stand van 13-25 voor It Fean floot de scheidsrechter af. Een mooie eindstand en verdiende overwinning voor It Fean / Boelenslaan 3.  Bedankt Femke dat je met ons mee wilde gaan.
Scores voor It Fean: Remco 8 x, Niels en Henk 4 x, Petra 3 en Jantina 3 x, Grietje 2 x en Peter 1x.
Volgende week speelt It Fean / Boelenslaan 3 thuis tegen Westergo 2, aanvang 17:30 uur.