Zaterdag 19 november 2016 moesten we naar Hoogkerk om te spelen tegen Hoogkerk/Nanka Diamond Tools C1. Een hele mond vol. Het vervoer naar Hoogkerk werd verzorgd door Petra, Sijtske, Monique en Annegreet. Laatstgenoemde reeds als laatste in de rij richting Hoogkerk en raakte een beetje erg achterop op de Skieding. Annegreet besloot vol gas te geven. Met als resultaat dat ze prima auditie kan doen op het vervolg van The Fast and the Furious. Ze scheurde iedereen voorbij en was als eerste bij de sporthal. De rest van de rijders vol verbijstering en met grote achterstand achter zich latend.

Enfin, genoeg daarover. De wedstrijd. Want daar gaat het tenslotte om. Op de een of andere manier zijn de wedstrijden tegen Hoogkerk altijd erg spannend. De ene keer wint Hoogkerk en de andere keer winnen de Feansters. We hadden dan ook geen idee hoe de wedstrijd zou verlopen.

Anna was thuisgebleven en Jens was als reserveheer mee. Hij zat samen met Esther en Sannah op de reservebank toen het fluitsignaal het begin van de wedstrijd aankondigde. Binnen een paar seconden was het 1-0. Oké, dat ging niet zoals gepland. Vervolgens werd het 2-0. En ja hoor, een strafworp tegen, 3-0. Gelukkig had Danisha het gehad met die doelpunten van Hoogkerk en zij scoorde de 3-1. Even later was het 4-1 door een strafworp. Daar moeten we toch scherper op zijn, die strafworpen tegen zijn een beetje jammer.

Simon maakte er met een mooi afstandsschot  4-2 van. Tirza dacht: “Dat kan ik ook!”en deed ook een poging van erg grote afstand en warempel, hij zat erin! Maar een paar tellen later was het alweer 5-3. Weer een strafworp tegen, 6-3. En vervolgens werd het 7-3, dit moet beter! Daniël benut de strafworp die we krijgen goed, 7-4. Ja hoor, een paar tellen later is het 8-4. Ik besluit dat het nu tijd voor mij wordt om te scoren. Mijn tegenstander is 1,5 kop groter dan mij. Boeiend. Ik scoor de 8-5. Daarna wordt het 9-5 en zelfs 10-5. We lijken de wedstrijd al in de 1e helft te verliezen. Daniël maakt er met een mooi afstandsschot 10-6 van. Al wordt het al snel weer 11-6. Vlak voor rust wordt het 11-7 dankzij Esther, we houden hoop.

Voor rust is Esther er ingekomen voor Stella en Sannah erin gekomen voor Danisha. Na rust komt Jens erin voor Daniël die geblesseerd is geraakt. Soms kan een rust ervoor zorgen dat we onze concentratie verliezen en daarna een wedstrijd verprutsen. Deze rust zorgde er gelukkig voor dat we vol vuur voor de winst gingen in de tweede helft.

Sannah maakte dan ook al vlot de 11-8 en ook de 11-9. We konden nog winnen! Esther maakte er 11-10 van. Het scorebord stond door een misverstand (afgekeurde goal) inmiddels op 12-10. Verwarring op de tribunes. Vooral toen er bij oneven stand van helft gewisseld werd. De oneven stand werd veroorzaakt door Simon, die met een strafworp er 11-11 van had gemaakt (er stond onterecht 12-11 op het scorebord). Het Feanster publiek juichte hard en werd bijgestaan door Havics supporters, de Havics B1 moesten namelijk na onze wedstrijd tegen de B1 van Hoogkerk spelen. Het werd 11-12 door Sannah! Yes, winst! Helaas werd er kort daarna weer gescoord door Hoogkerk, 12-12. Daarmee stond ineens de juiste stand weer op het scorebord. Dit was ook meteen de eindstand. Hoogkerk had nog een paar gevaarlijke kansen, die ze gelukkig niet benutten. Gelukkig maar. De 12-12 is een terechte stand na deze zinderende thriller.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!