Afgelopen zaterdag begon voor It Fean 3 de veldcompetitie weer. Tegenstander was het niet onbekende Granaet 3, een jonge ploeg waar we de laatste jaren regelmatig tegen gespeeld hadden.
De temperatuur was goed, zelfs heet.  Misschien zelfs wel wat te warm voor ons. Hoe ouder je wordt, hoe meer je gaat klagen.

Het begin van de wedstrijd was dan ook voor de Granaet. It Fean 3 creëerde wel kansen maar de afronding liet ons nog wat in de steek. Hierdoor wist de Granaet een voorsprong van 5-3 te nemen.
Langzaam maar zeker kwam It Fean 3 in hun spel en werden kansen wel goed afgerond.  Verdedigend werd er iets meer druk op de tegenstander gegeven. Het resultaat was dat It Fean 3 de achterstand wist om te buigen naar een 8-10 ruststand.
In de rust wat vitamientjes genomen en een paar aanwijzingen aan elkaar gegeven en daar gingen we weer!!
In de 2e helft ging It Fean nu wel goed van start en wist meteen de score te openen. De Granaet sputterde nog wel even tegen maar langzaam werd de voorsprong uitgebouwd naar een comfortabele 10-15 voorsprong. De neiging ontstaat dan nog wel eens bij ons dat de klus geklaard is, enige arrogantie is ons niet vreemd. De Granaet dacht hier echter anders en perste er nog een slotoffensief uit. It Fean 3 ging slordig met hun balbezit om en De Granaet 3 wist hier van te profiteren en wist daardoor de eindstand tot een draaglijke 14-16 eindstand te spelen.
De 1e overwinning is binnen voor It Fean 3, de conditie moet nog wat komen, maar ach het was toch wel weer gezellig met zijn allen.
Volgende wedstrijd is komende zaterdag om 17:00, thuis in Surhuisterveen tegen de jonge honden van De Parabool 5.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!