Op zaterdag 6 mei speelde It Fean E2 tegen OWK E1 in Oostwold. OWK stond onderaan, het was duidelijk dat It Fean deze wedstrijd (gemakkelijk) kon winnen. Niets was minder waar….

In de rust was het al 0-4, Judith had al 3x gescoord en Annemarit 1x. Het zag er allemaal zo goed uit.
Echter na de pauze zakte het hele team door de ondergrens. Er werd slap verdedigd er straalde geen energie meer uit. Het lukte niet. Het was wel warm, die zaterdag. Dus dat kan invloed hebben. Maar als je zoveel rust krijgt (een team met 7 spelers, terwijl er 4 in het veld staan), dan moet je voldoende energie overhouden. We hadden ze op moeten rollen!
Er werd niet meer door It Fean gescoord de 2e helft, maar wel door OWK. Langzaam slopen ze dichterbij: 1-4, 2-4, 3-4 na 9 minuten. Wederom spelerswissels. Nu zou het goed komen, dat spraken we met elkaar af. Gewoon 1 doelpunt maken, dat zou wel genoeg zijn.
Dat doelpunt kwam er wel, maar niet in de juiste korf: OWK scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker en vierde dit als een overwinning. En terecht. It Fean voelde de nederlaag. Het chagrijn werd lang gevoeld.

Afgelopen woensdag was er al de mogelijkheid voor revanche.
Door het ongelukkige tijdstip van deze inhaalwedstrijd was er een invalcoach (Sander). Wellicht zou dit dan helpen om nu de punten wel te pakken tegen OWK?
Het spel was beter verzorgd dan zaterdag. Ook nu scoorde Judith weer in de 1e helft. Met de pauze was het 2-0. Nog steeds geen garantie voor winst, weten we inmiddels.
De 2e helft loopt It Fean geduldig en gestaag uit van 2-0 naar 6-0, via doelpunten van Judith (2x), Tim en Ilse. Voor de statistieken scoort ook OWK nog 1x.
Gelukkig de punten zijn binnen, met deze 6-1 overwinning staan we weer waar we horen te staan: op de 2e plaats achter Drachten. Met nog 2 wedstrijden te gaan, moeten we daar blijven. Gezien de krachtsverschillen tussen de teams, we spelen nog tegen Drachten E3 (nr 1) en Flamingo’s E3 (nr 3).