In Elim begon om 14:30 uur de wedstrijd Elko 1 – KV It Fean 1. Na een aantal aanvallen wisten de bezoekers op een 0-2 voorsprong te komen. Helaas wisten ze dit niet lang vast te houden en Elko kwam snel langszij. Vanaf dat moment wist de thuisploeg de voorsprong te pakken en vast te houden. It Fean kon dit niet bijbenen en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Eén van beide aanvalsvakken kon niet tot scoren komen door het zwaar achter verdedigen van de thuisploeg. Dit legde veel druk op de verdediging. Helaas kon de EXPERT-Formatie dit niet dichthouden en wist Elko uit te lopen naar een 11-4 ruststand.

In de kleedkamer werd door trainer Christiaan Schaafsma benoemd beter om te gaan met het achter verdedigen. Consequent oplossen en op de juiste momenten het schot te pakken. Verdedigend moest er ook iets veranderen, de schutters moesten onzeker gemaakt worden, om de snelle goals te voorkomen.

Helaas kon It Fean de tips niet omzetten in resultaten. Elko bleef scoren en schoot de ballen zonder korf bezetting erin, It Fean kon hierop aanvallend geen antwoord geven. Dit leidde uiteindelijk tot een 22-8 nederlaag. Volgende week speelt It Fean thuis tegen De Granaet om 15:30 uur op sportpark ’t Ketting.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!