In de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie stond er voor nagenoeg alle ploegen uit Poule 3A het nodige op het spel, uitzondering hierop was Harich; verlies of winst leverden geen verschil in het eindresultaat. TDK en WWC speelden daarentegen om het kampioenschap. Onder Harich stonden vijf verenigingen met allen kans op degradatie, dit afhankelijk van onderling resultaat.

Onder leiding van Joop Bekkema werd de wedstrijd gestart. Zowel TDK als ‘t Fean verzuimden in de eerste minuten te scoren. Het was pas in de vijfde minuut dat TDK de 0-1 op het scorebord wist te zetten. De druk was van de ketel en TDK begon eenvoudig van grote afstanden te scoren, daardoor keek de EXPERT-formatie al snel tegen een grote achterstand aan. Kort voor rust wist ‘t Fean nog wat terrein te winnen door de wedstrijdbal, aangeboden door Europrovyl, door de korf te gooien. Dit resulteerde voor een 3-10 ruststand.

Na de rust was er heel wat goed te maken. ‘t Fean kwam sterker uit de rust en wist al snel te scoren. Maar TDK gaf steeds antwoord terug door direct daarna de bal door de korf te gooien, hierdoor ging het scoreverloop gelijk op. In de tweede helft werd er door ‘t Fean beduidend meer gevochten, maar het mocht niet baten. Na 60 minuten speeltijd floot Joop Bekkema de wedstrijd voorbij. TDK had gewonnen met 13-20 en was kampioen geworden in poule 3A. Voor ‘t Fean was het nu wachten op de uitslagen van de andere wedstrijden, onderling resultaat kon alsnog betekenen dat ‘t Fean zich veilig had gespeeld. Het verlossende antwoord kwam twintig minuten na afloop van de wedstrijd. De Granaet had verloren van WWC wat betekent dat ’t Fean komend zaalseizoen verzekerd is van een plaats in de derde klasse.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!