Afgelopen zaterdag speelde It Fean de thuiswedstrijd tegen DTL. Na de goede wedstrijd eerder tegen Udiros zette de EXPERT-formatie dit weekend de stijgende lijn voort. Beide teams werden samen met de F1 aan het publiek voorgesteld. It Fean ging voortvarend van start.

Al in de eerste minuten nam de ploeg een 3-0 voorsprong op DTL. De Hantumers lieten zich echter niet van de wijs brengen en na 12 minuten spelen was de stand weer op gelijke hoogte.
Langzaam kwamen de gasten beter in de wedstrijd en liepen ze uit naar een 5-8 voorsprong bij rust.
It Fean speelde een goede wedstrijd en had verdedigend de zaken goed op orde. Aanvallend lukte het bij te blijven bij DTL en na een 10-12 tussenstand halverwege de tweede helft was de wedstrijd nog niet beslist. It Fean bleef aandringen maar kon de marge van 2 doelpunten niet dichten. Op 12-15 floot de scheidsrechter af en was DTL de terechte winnaar.
Voor het moreel van de Feansters heeft de wedstrijd veel waarde opgeleverd.