Afgelopen zaterdag moest It Fean spelen tegen TDK uit Deinum. Zoals bekend, een tegenstander met veel lengte bij de heren. It Fean dat wederom aantrad met een aangepaste ploeg, Herman Brouwer viel geblesseerd af, ging voorbereid de strijd aan tegen TDK.

De 1e helft wist It Fean redelijk in het spoor van TDK te blijven. Verdedigend probeerde It Fean de reboundkracht van TDK het lastig te maken. Dit lukte in fases redelijk.

Aanvallend wist it Fean met name over de dames mee te blijven scoren. Aan het eind van de 1e helft begon TDK meer druk uit te oefenen op de aanval van it Fean. Hierdoor ontstond er minder ruimte om aanvallen goed op te zetten. Dit zorgde er voor dat het spel van It Fean onrustig werd. Diverse plaatsfouten en te vroeg genomen kansen zorgde er voor dat TDK te snel de bal veroverde. Hierdoor wist TDK vlak voor rust een voorsprong van 11-7 te nemen. Het slotakkoord in de 1e helft was echter voor It Fean.  Marc de Vries kreeg een strafworp mee, helaas liep hij hiermee een enkelblessure op en werd vervangen door Jan Geert Dijk. De strafworp werd benut en zo gingen beide ploegen rusten met een 11-8 voorsprong voor TDK.

In de rust benadrukte coach Christiaan Schaafsma er op dat we moesten blijven spelen vanuit de gemaakte afspraken.

De 2e helft bleef TDK veel druk op onze aanval uitoefenen. Het zoeken naar de juiste kansen bleef hierdoor een probleem voor It Fean. Het scoren stagneerde dan ook bij It Fean. Manon v/d Veen werd nog ingebracht voor Meike Lettinga om zo nog iets te forceren. Dit leverde nog wel enkele goede kansen op en wist It Fean nog een paar keer mee te scoren. TDK bleef mede dankzij hun reboundkracht toch ook hun doelpunten maken. Zo wist TDK met 20-12 te winnen en moet de EXPERT-formatie zich gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd thuis tegen koploper Waterpoort.

Door alle blessures en afwezigen zit It Fean momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De uitdaging is om  ondanks de moeizame uitslagen positief naar de volgende wedstrijden toe te leven. De steun van het publiek kunnen we hierbij goed gebruiken.

Tot zaterdag!

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!