Afgelopen zaterdag 19 september reisde de selectie af naar Dokkum om het op te nemen tegen De Granaet. De Granaet is geen onbekende tegenstander voor It Fean. In de voorbereiding werd er al tegen elkaar geoefend en wist De Granaet overtuigend te winnen. It Fean wist daarom dat het niet gemakkelijk zou gaan worden om de punten mee te nemen naar Surhuisterveen.

Vol goede moed ging de EXPERT-formatie de wedstrijd in. In de eerste helft was het voor beide ploegen zoeken naar de juiste kansen. Verdedigend hadden beide teams de zaken goed voor elkaar.  De stand liep daarmee gelijk op, wat resulteerde in een 7–6 ruststand.
In de rust werd duidelijk gemaakt dat verdedigend de zaakjes wel op orde waren, maar dat er meer energie moest worden gestoken in het aanvalsspel. Tot nu toe had De Granaet bij de voorgaande wedstrijden de wedstrijd pas in de tweede helft gewonnen. Het was daarom zaak om de scherpte te houden in de tweede helft. Dit lukte in de eerste tien minuten van de tweede helft nog wel tot een stand van 11-10, maar daarna was het de thuisploeg die de leiding over de wedstrijd nam. Aan de kant van It Fean werden er nog twee wissels ingebracht, maar helaas had dit geen invloed op de wedstrijd. De Granaet speelde slim de wedstrijd uit naar een 18-10 eindstand.
Volgende week zal It Fean het in Oldeberkoop op gaan nemen tegen Lintjo om 15.30 uur. Beide ploegen hebben nog geen punten weten te halen in deze competitie, dus dat belooft een leuke wedstrijd te worden.