Zaterdag 12 september moest It Fean 1 aantreden tegen de ploeg Elko 1 uit Elim. De EXPERT-formatie was de eerste helft niet vooruit te branden. Wat fout kon gaan ging allemaal fout. Kansen werden niet afgemaakt en verdedigend waren we matig. Elko pakte gelijk een voorsprong van 0-4. Daarna wist It Fean de eerste helft maar 3 keer de korf te raken, waardoor Elko kon uitlopen tot een 3-12.

In de pauze werd It Fean op scherp gesteld want zo kon It Fean niet doorspelen, dan werd het een dikke nederlaag. De koppen werden bij elkaar gestoken en gingen vol frisse moed aan de 2e helft beginnen. 

It Fean begon de 2e helft goed en er werd snel gescoord. Het scorebord stond snel op 6-12. Het spel verliep beter waardoor It Fean makkelijker tot scoren kwam. Elko wist nog een paar punten mee te pakken. It Fean bleef scherp en kon het gat dichten tot 14-15. Elko begon de druk te voelen en zette alles op alles om de voorsprong te behouden. It Fean zette door het werd nog 16-17. De inhaal race werd te laat ingezet waardoor Elko er vandoor ging met de punten. Eindstand: 16-18. 

Volgende week speelt It Fean uit tegen De Granaet om 15:30 uur.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!