Afgelopen zaterdag stond It Fean 3 in het veld voor de eerste wedstrijd. Invicta 2 uit Kollum was de tegenstander. It Fean speelt dit jaar in nieuwe tenues. BY klussen is de nieuwe teamsponsor en heeft naast de mooie shirts, ook trainingspakken en sporttassen verzorgd.

De inschatting vooraf was dat er van Invicta gewonnen kon (moest) worden en dat bleek in de wedstrijd ook het geval. It Fean was duidelijk een maatje te groot. In een kwartier tijd was het 7-0. Verdedigend zat het goed dicht, aanvallend waren er bij iedereen kansen. De korfpositie kon gemakkelijk ingevuld worden, waarna via doorbraak of afstand gescoord werd. Richting de pauze verslapte de aandacht wat, Invicta kwam een paar keer tot scoren: met de stand 14-5 was het pauze.

In de pauze was niet een lange peptalk nodig. Belangrijk was om scherp te blijven verdedigen en niet te verslappen. 20 doelpunten werd de nieuwe doelstelling.

Met 4 doelpunten in de eerste 12 minuten ging het snel die kant op: 18-6. Daarna bleef Invicta toch wat mee scoren. Tot slot stond er een mooie en dikverdiende 25-13 stand op het scorebord.

Doelpunten: Evert en Grietje 5, Jenko, Henk en Petra 4, Peter 3, Atje 1

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!