Afgelopen zaterdag speelde D1 thuis  tegen D1 Drachten/Van der Wiel hun openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. De D1 van KV It Fean speelt voor het eerst in de hoofdklasse korfbal op het hoogste niveau en dat is wel even wennen. Vorige week werd in Drachten op een minitoernooi al geoefend tegen KV Drachten/Van der Wiel, KV Heerenveen en Dos ’46 uit Nijeveen. Dat leverde naast nipt verloren wedstrijden zelfs een gewonnen wedstrijd op tegen laatstgenoemde, terwijl deze verenigingen allemaal gewend zijn om met jeugdteams in de hoofdklasse te spelen.

Nu moest er dus voor het ‘echie’ gespeeld worden tegen D1 Drachten/Van der Wiel. Ons team begon ietwat gespannen aan de wedstrijd. Dat was te merken aan het soms wat slordige spel en al snel was er een grote achterstand. In de rust stond het 2-8 (doelpunten Egbert en Jorrit) en leek de winst ver weg. Na een peptalk van trainers Henk en Petra ging het team strijdvaardig de tweede helft in.

De tweede helft verliep dan ook beter dan de eerste helft. Minder onnodig balverlies, meer de bal rondspelen en meer kansen creëren. Toch werd de debuutwedstrijd verloren met als eindstand 6-15. Doelpuntenmakers in de tweede helft waren: Anna, Egbert en Mette-Marit (x2). 

Volgende week speelt D1 uit tegen LDODK/AH Gorredijk D1, wederom een pittige wedstrijd in het vooruitzicht maar alles is mogelijk!

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!