Zaterdag stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor It Fean. De EPERT-formatie die nog altijd hekkensluiter in de poule is, werd er nogmaals op gewezen dat er vandaag alles of niets gespeeld moest worden.

De wedstrijd werd overschaduwd door het trieste bericht dat oud-trainer van It Fean, Durk Geertsma, op veel te jonge leeftijd plotseling is overleden. Ook via deze weg willen we de familie veel sterkte toewensen met dit grote verlies.

Lemmer zette de stand snel op 2-0 door 2 strafworpen te benutten. Binnen 5 minuten wist It Fean deze achterstand om te zetten in een voorsprong, en deze voorsprong hebben ze de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Dat er goed verdedigd werd door beide partijen blijkt wel uit de ruststand van 4-2 en het feit dat er maar 1 velddoelpunt gemaakt werd.

In het begin van de 2e helft leek Lemmer aansluiting te vinden, maar It Fean wist de wedstrijdbal, aangeboden door Autobedrijf Boonstra uit Surhuisterveeen, een paar maal achter elkaar door de korf te gooien. In de slotfase maakten beide ploegen om en om nog enkele doelpunten, maar Lemmer wist het verschil van 3 doelpunten niet meer te veranderen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 10-7. It Fean heeft hiermee de laatste positie in de competitie overgedragen aan De Granaet.

Doelpuntenmakers voor It Fean waren; Hillebrand Wiersma (3), Sjoerd Landheer (3), Johan Zijlstra (2), Daisy Sikkema en Remco van der Veen.

Volgende week zaterdag 5 maart speelt It Fean 1 tegen Altijd Kwiek uit in Gorredijk om 18.10.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!