Een lastig veldseizoen speelt het vlaggenschip van KV It Fean in de 2e klasse. Na 10 gespeelde wedstrijden staan ze onderaan met 2 punten. Afgelopen zaterdag kon dit verdubbeld worden in Nunspeet tegen Hellas ’63.

Na een lange rit floot scheidsrechter Dhr. L. Meents om 16:00 het beginsignaal van de wedstrijd. De eerste helft was voor de thuisploeg, maar It Fean wist bij te blijven om direct aan het begin van de 2e helft de kans te grijpen. Dit resulteerde na 70 minuten in een 15-17 eindstand en dus de punten voor It Fean.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd. Na 2 lange aanvallen stonden ze 2-0 voor. It Fean wist hier direct met een goal op te reageren, maar ook al snel lag de 3-1 erin. De hierop volgende fase was voor Hellas ’63. Ze wisten door het afstandschot makkelijk de korf te vinden en wisten uit te lopen naar een 7-2 voorsprong. Dit moment schudde It Fean wakker, want we wilden niet een herhaling van de afgelopen weken en al in de pauze een uitzichtloze positie hebben. Een paar goede aanvallen werden opgezet en door een aantal mooie goals kwam de ploeg net voor rust terug naar een 8-7 achterstand.

In de rust werd het vizier nog even extra op scherp gezet en vooral gemotiveerd zo door te gaan.

Meteen na rust gooide het aanvalsvak van It Fean de gelijkmaker erin. Helaas moest de 9-8 nog geïncasseerd worden, maar dit werd al snel weer recht getrokken en vanaf dat moment begon de EXPERT –formatie nog harder voor elkaar te werken en dit betaalde zich uit in een 10-12 voorsprong. 11-12 kwam op het bord, maar als snel werd er doorgedrukt naar een 11-14 voorsprong. Tien minuten voor tijd wist Hellas ’63 nog weer terug te komen naar een gelijke stand van 14-14. It Fean kwam na een aantal lange aanvallen toch weer 2 punten voor op 14-16, Hellas had nog 1 antwoord door de 15-16 te maken, maar in de laatste minuut kreeg It Fean nog een strafworp en werd de wedstrijd afgesloten met een 15-17 overwinning. Een prachtige overwinning voor It Fean waarmee ze verder kunnen werken naar de volgende wedstrijd. Deze is zaterdag 9 mei op sportpark ’t Ketting tegen Quick ’21 uit Oudega om 15:30 uur.