Op zaterdag 28 maart stond voor It Fean 1 de eerste wedstrijd op het veld op het programma. De tegenstander in deze wedstrijd was TDK uit Deinum, It  Fean had de eerste helft van de competitie nog maar 2 punten gepakt in de 2e klasse C en zal er in het tweede deel extra aan moeten trekken.

De wedstrijd begon voortvarend,  It Fean liep uit naar een 4-0 voorsprong. TDK liet het hier echter niet bij zitten en wist de aansluiting te vinden. Het goed gestarte spel van It Fean kon in de 1e helft niet worden voortgezet, waar TDK de korf wel wist te vinden lukte dit de EXPERT-formatie echter niet. Hierdoor mocht men met een 4-10 achterstand de thee gaan drinken.
TDK kwam scherp de kleedkamer weer uit en wist als eerste de korf weer te vinden. Doordat It Fean in de tweede helft beter met de kansen omging werd er weer gescoord, het gat was echter al te groot om echt een bedreiging te vormen voor TDK. Deze ploeg wist na 70 minuten korfbal maar liefst 9 doelpunten meer te scoren dan It Fean. De eindstand van de wedstrijd werd 10-19 in het voordeel van de gasten.
Volgende week speelt It Fean 1 tegen Elburg te Elburg om 15.30 uur.