Op zaterdag 14 maart stond voor de tweede maal de kampioenswedstrijd op het programma voor It Fean.  Door verlies van It Fean voorgaande week tegen De Granaet uit Dokkum en de winst van de nummer twee K.V. Harich op Pallas ‘08  (24-10),  stonden beide ploegen met 20 punten op een gedeelde eerste plek. Een wedstrijd op neutraal terrein zou uit moeten wijzen wie zich na afloop mocht bekronen tot kampioen van de 3e klasse B.

Om 19:30 uur gaf scheidsrechter R. Kleinshuis het startsignaal. De tos voorafgaand aan de wedstrijd had uitgewezen dat It Fean de bal het eerst in het spel mocht brengen.
En met succes, reeds in de eerste aanval wist de EXPERT-formatie het gat in de korf te vinden. Door tactisch spel was It Fean keer op keer de spelers uit de Zuidwesthoek te slim af waardoor het eerste doelpunt van Harich pas in de 23ste minuut viel. Inmiddels bedroeg de stand 6-1, even later gevolgd door de 6-2. In de hierop volgende fase werd om en om gescoord waardoor It Fean bij rust aankeek tegen een comfortabele 9-4 voorsprong.

Na rust kwam de Harich sterk uit de startblokken en wist het publiek aan de zijde van It Fean de mond te snoeren door het gat te verkleinen tot drie punten (9-6).  Heel even werd het publiek herinnerd aan de pijnlijke nederlaag van afgelopen week. Maar door goed collectief spel wist It Fean haar voorsprong verder uit te bouwen.  Mede geholpen door de uitstekende invalbeurt van Remco Zijlstra, wist It Fean maar liefst vijfmaal op rij te scoren waardoor er kon worden uitgelopen naar een 14-7 voorsprong.  Tien minuten voor afloop was de wedstrijd dan ook gespeeld. In de laatste minuten werd er over en weer gescoord waardoor bij een stand van 18-9 het eindsignaal klonk.

Met het binnenhalen van het kampioenschap kan de technische staf bestaande uit trainer coach Gerjan Gorter / Herman Brouwer en teambegeleider Sytse Batema tevreden terug kijken op afgelopen seizoen. Na afloop van de wedstrijd wachtte It Fean nog een verrassing in de vorm van een set nieuwe sporttassen aangeboden door hoofdsponsor EXPERT uit Surhuisterveen.  Door het binnenhalen van de titel heeft de hoofdmacht van It Fean haar komend seizoen verzekerd van een plaats in de tweede klasse.
Op zaterdag 28 maart speelt It Fean haar eerste veldwedstrijd tegen TDK om 15:30 uur op sportpark De Ketting.

kampioenschap it fean 119
kampioenschap it fean 119 kampioenschap it fean 119

Voorste rij van links naar rechts: Sytse Batema (begeleider), Margriet Helfrich, Lubbert-Jan Dijk, Meike Lettinga, Niels van der Velde, Anneke Tamsma, Manon van der Veen, Remco Zijlstra, Hillebrand Wiersma.

Achterste rij van links naar rechts: Ron Berkenbosch, Jakob Bron, Herman Brouwer (trainer), Jannie Postma, Gerjan Gorter (trainer/coach).

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!