Afgelopen zaterdag moest It Fean 3 aantreden tegen kampioenskandidaat Drachten 5. Deze ervaren tegenstander kon na winst het kampioenschap vieren. It Fean dat door blessures enkele spelers miste, startte met Henk de Vries en enkele talentvolle B- aspiranten in de basis.

De wedstrijd begon goed voor It Fean. Het was Jenco die meteen van afstand raak schoot. Hierna begon Drachten ook mee te doen en wist een kleine voorsprong te nemen. It Fean 3 knokte echter met volle moed terug en wist tot 7-7 de score gelijk te houden. Met name de fraaie inloopbal van Huub was mooi om te zien.

Toch was het Drachten dat in de slotfase van de 1e helft door onoplettendheid van It Fean een voorsprong nam van 7-11.
De 2e helft speelde Stanley voor Huub en ook Stanley liet van zien door van grote afstand raak te schieten. Hiermee laten de B- aspiranten zien dat er genoeg talent is voor de toekomst.

Drachten raakte echter niet in paniek en liet zien dat hun ervaring vandaag de terechte doorslag gaf.
In een leuke 2e helft bleven beide ploegen scoren en werden er ook nog de nodige goede kansen gemist. De einduitslag 13-18 gaf de verhoudingen redelijk weer. Drachten de terechte kampioen en It Fean 3 heeft laten zien dat we op dit niveau thuis horen.
Volgende week spelen we uit tegen Sparta 3. We hopen dat de blessure bank dan weer wat leger wordt. Henk, Stanley, Huub en Gea bedankt voor het mee doen en aanwezig zijn. Wordt zeer gewaardeerd. 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!