Zaterdag 31 januari stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. It Fean stond op de eerste plaats met 16 punten en Harich stond op de tweede plaats met 14 punten. Bij winst kon It Fean dus vier punten voorsprong pakken op Harich en hiermee een grote stap zetten richting het kampioenschap.

Onder leiding van de heer Veldhuis en veel publiek kon de wedstrijd beginnen. De EXPERT-formatie begon voortvarend aan de wedstrijd en wist binnen 10 minuten al op een 4-1 voorsprong te staan.  Door goed verdedigend spel van It Fean kon Harich moeilijk tot kansen komen, It Fean kon hierdoor profiteren en wist een aantal goede aanvallen op te zetten wat resulteerde in een ruststand van 9-3.
Na rust wist It Fean dat de winst nog niet binnen was. Ze moesten het tactische spel blijven volhouden en zelf de kansen die ze creëerden af moesten maken. Dit deden ze voortreffelijk. Met nog een klein kwartier op de klok stond It Fean dan ook met 12-6 voor en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Eindstand: 15-8.Met nog drie wedstrijden te gaan staat It Fean  dus 4 punten los van de directe concurrent.
It Fean speelt volgende week uit Tegen DWA/Argo uit Winsum, de wedstrijd begint om 16:50 uur.