Op zaterdag 6 december kreeg It Fean DWA/Argo op bezoek. Door de winst van vorige week op Harich heeft It Fean haar koppositie weten te versterken en stond voorafgaand aan dit duel met 6 punten op een gedeelde eerste plek met ELKO en de Granaet. De ploeg uit Bedum (Gr.) had uit hetzelfde aantal wedstrijden twee punten minder weten te halen waardoor zij bij winst op gelijke hoogte met It Fean kon komen.

Om 14:40 gaf de scheidsrechter het startsignaal. It Fean liet zien dat het gebrand was op een overwinning en begon sterk. In een mum van tijd wist It Fean uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. DWA/ARGO was duidelijk verrast maar wist zich te herpakken en werd deels in het zadel geholpen door It Fean welke een aantal onnodige verdedigende fouten en overtredingen maakte. DWA/Argo profiteerde hiervan waardoor de Groningers terug kwamen tot 6-5. Met nog 10 minuten op de klok voor rust was het It Fean wat weer het initiatief nam. Door een aantal kansen rond de korfzone te benutten wist de EXPERT-formatie opnieuw uit te lopen naar een comfortabele 6-10 voorsprong.

Na de pauze kreeg het publiek een gelijk opgaande strijd te zien waarbij It Fean steeds het voortouw nam. Door afstandsschoten van onder andere Ron Berkenbos wist It Fean haar voorsprong te behouden, inmiddels stond het 12-9. Dit was het moment waarop It Fean de wedstrijd had moeten beslissen, echter verzuimde dit te doen. De ploeg uit Groningen voelde dat er nog wat halen viel en wist zich door een reeks afstandsschoten terug te schieten tot 13-11. Met nog 7 minuten op de klok werd het opnieuw spannend. Doordat It Fean op dat moment opnieuw in verdedigend opzicht een steek liet vallen konden de Groningers middels een fraai uitgespeelde kans het gat verkleinen tot 1 punt (13-12). In de laatste fase van de wedstrijd besloot It Fean de wedstrijd uit te spelen waardoor It Fean de overwinning wist binnen te halen.

Door het verlies van ELKO tegen Pallas 08 heeft It Fean goede zaken gedaan en staat nu met de Granaet op een gedeelde eerste plek. Volgende week speelt It Fean thuis tegen de WWC om 18.30 uur in de Surventohal. 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!