Afgelopen zaterdag stond de derby op het programma tussen It Fean en de Flamingo's. Al jaren komen ze elkaar tegen in de competitie en is er altijd een gezonde strijd voelbaar tussen de twee ploegen. Er was veel publiek van beide ploegen aanwezig en die werden op een spannende wedstrijd getrakteerd waarbij de thuisploeg KV It-Fean in de laatste minuut wist te winnen 18-17.

De Expert-formatie kwam afgelopen zaterdag met de volgende spelers aantreden in het strijdveld. Dames: Anneke Tamsma, Margriet Helfrich, Hilliena Zandstra en Manon van der Veen
Heren: Hillebrand Wiersma, Niels van der Velde, Lubbert-Jan Dijk en Ron Berkenbosch en coach is Gerjan Gorter.
En de bouwbedrijf Tamminga-formatie bestond uit: Dames: Marieke Keizer, Amarins van der Meer, Thea Bass en Mischelle Wester. Heren: Ronald Algra, André Bosma, Jelmer Beerda en Peter Gerlsma en de coach is Christiaan Schaafsma.

Beide ploegen kennen elkaar goed en gingen vol voor de winst. Flamingo's pakte de de eerste helft het voortouw en kwam snel op voorsprong van 2-5 met scores van 5 verschillende spelers. It Fean kwam terug naar een stand van 5-6, maar het was wederom Flamingo's die daarna weer gemakkelijk de korf wist te vinden en werderom een voorsprong wisten te pakken van 4 goals voor 5-10. Nu moest It Fean echt gas bij geven en dat lukte zodat de achterstand werd verkleind tot 9-11 wat de russtand was. Van de 20 goals die het publiek in de eerste helft heeft gezien waren er maar liefst 15 van afstand.
In de rust werd er door beide coaches gehamerd op het feit dat het op sommige momenten te slordig gespeeld werd en dat er betere keuzes gemaakt moesten worden. En dat iedereen scherp moest zijn voor de 2e 30minuten waarin de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan.
De tweede heflt ging op en neer met de scores aan beide kanten. Flamingo's had 1 vak die de overhand had, maar It Fean was in het andere vak de baas over de tegenstander.
 Wederom veel doelpunten van afstand, veel strijdlust en een paar fouten tekende de tweede gedeelte van een spannende wedtsrijd. Het was toch It Fean die de achterstand eindelijk wisten om te zetten naar een voorsprong 17-15 met nog een paar minuten te spelen. Flamingo's kwam nog 1 keer goed terug en met nog 1,5 minuut te spelen was de stand dan ook gelijk 17-17.
Gelukkig voor It Fean en jammer voor de Flamingo's kwam It Fean in de laatste minuut op 18-17. Met nog een paar kansen had Flamingo's nog wel de mogelijkheid om gelijk te komen, maar de scherpte was er niet meer en zo won It Fean een spannende derby.

Volgende week moet de Flamingo's thuis tegen De Granaet proberen hun eerste punten te pakken en moet It Fean uit naar Harich. 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!