Op donderdag 17 oktober organiseert de TC een clinic voor alle jeugdtrainers, coaches en belangstellenden van It Fean. Tijdens de clinic krijgen alle D en C-teams een training, die onder leiding staat van Jan Piepers. Met leuke oefeningen zal Jan met behulp van jullie ruim 1,5 uur vullen. Het hoofdthema van de clinic gaat over verdedigen. Na afloop is er gelegenheid om met Jan verder te praten over het trainersvak. Het programma....

• De clinic start om 17.30 uur met een uitleg aan de trainers en coaches. Jullie hulp bij de oefeningen is nodig.
• Vanaf 18.00 uur start de uitleg aan de kinderen
• De clinic duurt tot ongeveer 19.30 uur
• Na 19.30 uur is er voor de trainers en coaches gelegenheid om in gesprek te gaan met Jan Piepers

Het doel van de training is onder andere om trainers en coaches te leren zich  bewust te worden van hun houding en uitstraling en wat het effect daarvan is op de training en de kinderen. Wat is er voor nodig om een goede training voor te bereiden. Verder zal worden geleerd hoe je als trainer iets duidelijk uit kunt leggen op het niveau van de kinderen. Ook zal er aandacht zijn hoe je goed kunt leren coachen. Hoe corrigeer je en hoe geef je aan dat een oefening goed gaat.
Jan Piepers is een gedreven en fanatiek korfbalkenner, maar heeft ook erg veel ervaring met het opleiden van de jeugd. Jan geeft ook trainerscursussen voor de KNKV.


Technische commissie

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!