Elk jaar is het weer een ‘sport’ om voldoende vrijwilligers in beweging te krijgen om onze werkzaamheden bij de Profronde van Surhuisterveen tot een goed einde te brengen.

De eerste aanmeldingen komen bijna nog wel spontaan, maar om de laatste vacatures in te vullen is altijd meer overredingskracht nodig. Ook is de ‘opofferingsbereidheid’ verschillend. De één plant zijn vakantie juist vóór of ná de profronde, de ander zorgt ervoor dat het werkschema niet in de weg zit. Weer een ander offert een uur van zijn/haar vakantie tijd op. Verschil is er, dat is ook prima. Duidelijk is dat we iedereen die beschikbaar kan zijn om een bijdrage te leveren (groot of klein) hard nodig hebben.

Op dinsdag 30 augustus, rond 9 uur verzamelen we bij Dalstrahiem. Er staan 6 winkelkarren vol spandoeken klaar. Deze mogen we volgens bijgeleverd schema ophangen. Alles is weer prima voorbereid door het Wielercomite. Rond 11 zitten we aan de koffie en broodjes in De Bining. Een tevreden gevoel, het ging goed, de doeken hangen weer netjes.
Voor sommigen zit het er dan al op, anderen gaan door.

Om 12 uur meldt de eerste ploeg verkopers zich. Dankzij een aantal extra meegekomen vriendinnetjes kunnen we met 20 personen aan de slag. Gewapend met een winkelmandje programmaboekjes gaan we het parcours op. Iedereen krijgt een lunchpakket en drinken mee. De invalshoeken van het parcours zijn de vaste verkooppunten, daarnaast hebben we nog een flex-team. ’s Middags komt de verkoop wat moeilijk op gang. Er zitten ook grote verschillen tussen de verschillende verkooppunten, dit ligt vooral aan de locatie.

Om 16:00 uur wordt de 2e verkoopploeg geïnstrueerd en zij vervangen het eerste team.
Deze 20 personen verkopen traditiegetrouw meer, vooral het laatste uur gaat het sneller.
Vervelend was dat het vanaf een uur of 17:30 uur regende. Dit kwam de verkoop niet ten goede. Om 19:15 stoppen we ermee. We zijn niet uitverkocht, maar raken geen boekjes meer kwijt. We leveren alles in. De echte liefhebbers blijven de profronde (in de regen) volgen, anderen vertrekken naar huis.

Na afloop van de profronde, rond 21:15 uur, staat er al weer een ploeg van meer dan 15 man/vrouw klaar om alle spandoeken op te ruimen. In de inmiddels stromende regen, worden alle spandoeken van de hekken geknipt en verzameld in de winkelkarren.
Normaliter staan we de woensdagochtend nog met 10 man alle spandoeken te sorteren en van het bedrijfslabel te voorzien. Dan zijn ze weer klaar om bij de Centrumcross te gebruiken.
Deze keer gaan die werkzaamheden niet door. De spandoeken zijn nat en vies, ze gaan door de ‘wasstraat’.

Het zit er weer op voor 2013!! We hebben onze taak weer volbracht.

Alle vrijwilligers bedankt en volgend jaar rekenen we graag weer op jullie !!
(en krijgen sommigen een andere verkoopplaats, beloofd!)

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!