Vandaag eens niet een verslagje over de wedstrijden van de C1 met daarbij alle genoemde doelpunten maar een verhaal over een team dat met zijn/haar kwaliteiten steeds een stap verder komt.

Augustus 2012, een begin van een nieuw seizoen. Teamindelingen zijn gemaakt, trainers ingedeeld en alles gaat weer los. Iedereen weet/vindt dat de C1 talent heeft, genoeg potentie bezit, maar ook aangepakt moet worden. Zo beginnen de 1e trainingen en als trainer van deze pubers zie je ook meteen al die facetten die ik hierboven genoemd heb. Talent en potentie laten al goede trainingen zien maar ook de wisselende beleving en de hier en daar optredende gemakzucht komen om de hoek kijken.

De uitdaging is weer begonnen!!!!

Elke training weer kritisch zijn over techniek, conditie en spelinzicht. Elke training weer op zoek naar de innerlijke motivatie van de spelers om beter te worden. De prachtige momenten zijn daar dan en je ziet momenten in trainingen en wedstrijden dat je weet dat je op het goede spoor zit. Maar ook die verslappingen en gemakzucht bestrijden met enthousiasme en misschien ook wel fanatisme.

Gaan we te ver, willen we te veel?

Ik denk het niet! Beter worden vraagt om inspanning, beleving met daarbij plezier in wat we doen om beter te worden. Afgelopen seizoen kijkend naar deze groep, zie ik zowel individueel als wel als team weer een verbetering. Als je dan alleen kijkt naar de pure prestaties, begin veldseizoen 3e in de 4e klasse en je wordt in de 2e helft veldseizoen kampioen in de 3e klasse. Dan is dit uitstekend en geeft aan dat er groei in deze groep zit.
Maar naast het kampioen worden, is ook het beter worden als individu en als team ook een doel waaraan je kunt meten of we nu echt beter zijn ge worden. Denk daarbij aan: individuele techniek, het voor elkaar willen werken, elkaar beter willen maken en het spelletje tactisch steeds beter begrijpen. Kortom gezegd een TEAM worden.
Ook daarin hebben we absoluut goede stappen gezet. Al blijft dit elk seizoen de herhaalde uitdaging.

Als trainer/coach heb ik daar dit seizoen aan mee mogen werken en heb dit met veel plezier gedaan. Af en toe wel de puntjes op de i zetten en dit soms duidelijk laten merken. Ach, blaffende honden bijten niet.
Als je dan het einde van het seizoen nadert en het beoogde resultaat wordt bereikt in een spannende thuiswedstrijd tegen V en V en je ziet de reacties van spelers, ouders en supporters, dan weet je als trainer waar je het voor doet en is dat moment de beloning die je als trainer nodig hebt om door te gaan en is de motivatie een vanzelfsprekendheid.

C1 bedankt voor een geweldig seizoen, we zien elkaar komend seizoen vast wel weer, op wat voor manier. Wie zal het zeggen?

De c1 zijn: Huub v/d Hoek, Peter Santema, Jelmer Veenhuizen, Kevin Batema, Rutger v/d Molen, Stanley v/d Hoek, Fardau de Jong, Nynke Spijker, Laura Kuipers en Marije Dolsma.

c1 voorjaarskampioen 2013
c1 voorjaarskampioen 2013 c1 voorjaarskampioen 2013

Tot ziens!

Henk Kempenaar 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!