Donderdag 5 april 2012 vertegenwoordigden 24 leerlingen het Lauwers College, locatie Buitenpost,  tijdens het Mission Olympic schoolkorfbal in Sneek.

Het LC kwam uit in 3 categorieën: team klas 1 en 2, team klas 3 en 4 en het schoolteam.

De andere deelnemers waren afkomstig van de scholen RSG Magister Alvinius, RSG de Borgen, Reitdiep College, Esdal College, OSG Sevenwolden en RSG Ter Apel.

Er werd zeer fanatiek gekorfbald en de spanning en de emoties liepen soms ook erg hoog op.

Doordat het klas 3 en 4 team LC vorig jaar was doorgebroken tot de landelijke wedstrijden wilden alle teams dit natuurlijk ook bereiken.

Het schoolteam had zeer geduchte tegenstanders! Ondanks dat door dit team goed werd gespeeld en het tempo hoog lag kon men helaas geen van de wedstrijden winnen of gelijkspelen.

Het team klas 3 en 4 verloor twee wedstrijden en won er twee en waren derhalve een goede middenmoter. Helaas was dit niet voldoende voor een plaats naar de eindwedstrijden.

Het team klas 1 en 2  wist alle wedstrijden te winnen en werd daardoor eerste van hun poule. Dit betekent dat zij op vrijdag 8 juni a.s. in Amsterdam mogen aantreden!

De  drie teams van het LC werden “bevolkt” door korfbalspelers van OKO- it Fean: Sanne Reitsma en Ellen Pestman en van Flamingo’s  en Frigro.

Via deze weg een hartelijk dank aan de ouders die mede voor het vervoer hebben gezorgd als wel aan alle spelers!

Felicitaties voor team klas 1 en 2 en op naar Amsterdam!!!

 

Ljibbe Kuipers

Rynette Leenstra

(docenten L.O.)

 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!