Op zaterdag 8 januari stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma voor it Fean. In de voorgaande zeven wedstrijden wist it Fean slechts 4 punten te behalen. Blauw Zwart had uit een gelijk aantal wedstrijden evenveel punten behaald. Beide ploegen waren gebrand op een overwinning om niet in de onderste regionen te belanden.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. It Fean wist het voortouw te nemen door de wedstrijdbal aangeboden door autoschadebedrijf van Kammen tweemaal achtereenvolgens door de korf te gooien. Blauw zwart had hier direct antwoord op door de stand vlot te trekken. Hierna ging het scoreverloop, tot kort, voor de pauze gelijk op. In de laatste minuten wist de Expert formatie met 1 doelpunt voorsprong de rust in te gaan.

De spelbeeld van de tweede helft was beduidend slechter. De aanvallen werden minder zorgvuldig opgezet waarvan Blauw zwart onmiddellijk profiteerde. Zij wisten in een tijdsbestek van zes minuten it Fean op een achterstand van vier punten te zetten. Dit was voor trainer/coach Henk Berkenbosch het moment om een aantal wissels in te brengen. Dit bracht beiden ploegen weer in evenwicht. Kort voor het eind signaal wist it Fean het verschil te reduceren tot slechts 1 doelpunt. Blauw zwart gaf de wedstrijd echter niet meer uit handen, en wist in de slotfase nog tweemaal te scoren waardoor it Fean uiteindelijk met 13-16 verloor.

Volgende week speelt it Fean 1 uit tegen Altijd Kwiek om 20:35 in sporthal de Kortezwaag in Gorredijk.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!