De IKF heeft een aantal spelregelwijzigingen vastgesteld die op 1 juli 2011 zijn ingetreden. Het KNKV heeft deze wijzigingen overgenomen. Onderstaand een korte toelichting op enkele ingrijpende wijzigingen:

1.5, Bal:
De bal moet ten minste tweekleurig zijn, de voorkeur zwart/wit is vervallen. Er wordt veel met de blauw/gele bal gespeeld.

3.2, Doelpunten:
Niet alleen het fluitsignaal van de scheidsrechter, maar ook een geluidssignaal kan het einde betekenen van de halve of gehele speeltijd. Van belang is de wijziging dat, indien de scheidsrechter fluit (of het signaal gaat) voor het einde van de eerste helft of van de wedstrijd en de bal de handen van een doelende speler reeds heeft verlaten en de bal alsnog door de korf gaat, het doelpunt moet worden toegekend.
Bij een overtreding na het desbetreffende fluitsignaal (bijvoorbeeld de bal uit de korf hengelen) kan de scheidsrechter alsnog een strafworp toekennen.

3.12, In de aanval de toegestane tijdslimiet te overschrijden:
Deze wijziging ligt in het verlengde van de hierboven genoemde wijziging. Ging vorig jaar de zoemer van de schotklok en de bal ging alsnog door korf werd er geen doelpunt toegekend. Gewijzigd is nu dat het doelpunt wel moet worden toegekend als de bal de handen van de doelende speler heeft verlaten als de zoemer van de schotklok gaat.

Kijk op de KNKV-site onder "reglementen" en dan "spelregels" voor alle wijzigingen in de spelregels en de toelichting erop. 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!