Een aankondiging, een bedankje en een korte achtergrond van het evenement! Lees alles over KUORKES 2024 hierrrrr:

Na de fantastische eerste editie in 2023, hoefden we niet lang na te denken of we het weer gingen organiseren. De dingen die goed gingen, hebben we gehouden. Wat minder verliep, hebben we aangepast. Tassen die bleven liggen op het sportpark, of elders in Surhuisterveen en omstreken(ja, we weten alles!), zijn bijvoorbeeld weer allemaal boven water. Zelfs voor het gebrek aan shotjes hebben we een creatieve oplossing bedacht. De deelnemers bieden zichzelf al aan tijdens de inschrijfperiode, dus dat het toernooi ook elders goed is bevallen is wel duidelijk. Dus, zonder er nog meer woorden aan vuil te maken kunnen we melden:

KUORKES 2024 – It giet (wer) oan!

Met een spiksplinternieuwe toernooisponsor, mogen we het zelfs het SPINDER STALINRICHTING KUORKES-evenement noemen.

Dit sportieve en teambuildingverhogend (leuk voor Scrabble?) evenement moest natuurlijk een vervolg krijgen. Gelukkig staat er dan zo’n fantastisch bedrijf en oud-lid op, om ons te verzekeren dat het financieel haalbaar is en blijft. We zijn er ongelofelijk blij mee!

KUORKES is Fries voor korfjes. Maar het is ook een acroniem, die het doel van ons evenement onwijs goed omschrijft: Korfbal uit onze regio, krijgt elkaar samen. De hele middag korfballen, zodat de trainers en coaches een beetje weten wie in de spits kan en zo (geschreven door een voetballer, ik heb echt geen idee waar zo’n trainer precies op let…) en daarna onder het mom van teambuilding fantastische herinneringen maken.

Zoals elk goed idee is ook het idee van KUORKES ontstaan aan de bar. Waar de sterke verhalen van de leden die we inmiddels onder de noemer kordaat zullen scharen, elke zaterdagnamiddag weer naar boven komen. Verhalen van de goeie ouwe tijd, wijzend naar de prijzenkast in de kantine, waar de lintjes-van-deelname nog hangen. Bijna nooit iets met een 1, 2 of 3 erop.. Zoiets moet ook voor de volgende generatie blijven. Die -wanneer ze op hen beurt onder de noemer kordaat kunnen worden geschaard- ook dergelijke verhalen hebben voor aan de bar.

Voor degenen die minder ambitieus zijn en niet (meer) in het vlaggenschip voor de vereniging spelen, hebben we eigen poules gemaakt. De 1e teams spelen in Poule A. De reserveteams (van 2e teams tot gelegenheidsteams) spelen in Poule B en Poule C, zoveel mogelijk op vergelijkbaar niveau. Van de eerste editie kunnen we ons nog herinneren dat die laatstgenoemde categorie flink punten scoorde in de derde helft.

De inschrijving is gesloten, deelnemers hebben we niet meer nodig. Bezoekers en aanmoedigend publiek nog wel! Voor de kids is een springkussen aanwezig en uiteraard is de feesttent ook voor bezoekers gewoon open.

Wil je jou favoriete team op de voet volgen? Het schema en de indeling staan op de toernooiwebsite: www.itfean.nl/toernooi Deze wordt op de dag zelf bijgehouden met de uitslagen en standen.

Tot zaterdag 31 augustus!

Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
Bekijk alle uitslagen