Gisteren heeft de gemeenteraad van Achtkarspelen unaniem ingestemd met het raadsvoorstel om KV It Fean te verhuizen naar sportpark Vierstromenland. Diverse betrokken waren aanwezig op de publieke tribune en anderen volgden de raadvergadering via een livestream. Zij waren getuige van deze mooie stap voor onze vereniging. Onderstaand persbericht is door de gemeente Achtkarspelen naar buiten gebracht.

Korfbalvereniging It Fean krijgt een nieuw adres
Korfbalvereniging It Fean uit Surhuisterveen verhuist in juli 2024 naar sportpark Vierstromenland. Op 15 december 2022 stemde de gemeenteraad unaniem in met het raadsvoorstel met daarin de kredietverstrekking voor de verhuisplannen. ‘Als vereniging zijn wij ontzettend blij met dit besluit en kijken we uit naar een prachtige toekomst voor onze vereniging op deze nieuwe locatie’, aldus penningmeester en projectleider Henk de Vries. De korfbalclub is nu gevestigd op sportpark It Ketting. Dit sportpark, waar ook VV ’t Fean ‘58 en VV Surhuisterveen gevestigd zijn, is qua capaciteit te klein voor alle verenigingen. Met de verplaatsing van beddenfabrikant AVEK zou dit alleen maar afnemen omdat er vanaf 2028 geen gebruik meer kan worden gemaakt van het huidige kunstgrasveld.

Sportpark Vierstromenland
Het sportpark Vierstromenland is nu de thuisbasis van de stichting Blauknopke (skeelerbaan) en de tennisvereniging T.S.O. Eind 2024 komt de korfbalvereniging dus daarbij. Op het park worden twee nieuwe korfbalvelden aangelegd en een nieuw verenigingsgebouw met kleedkamers. Het gebouw krijgt 4 kleedkamers, 2 scheidsrechters kleedkamers en opslagruimte. De kosten voor deze nieuwbouw komen op 898.000 euro. Wethouder Jouke Spoelstra: ‘Vanuit de gemeente hebben we een fijne samenwerking met It Fean gehad tijdens het hele proces. Het siert de club dat ze zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met de verplaatsing van AVEK en de verhuizing van It Fean hebben we een plus gerealiseerd op het bedrijventerrein, de sport en de daardoor ontstane ruimte voor woningbouw’.

Eigen beheer
De kosten voor het realiseren van een kantine in het verenigingsgebouw betaalt de korfbalvereniging zelf. Dit is begroot op 314.000 euro. Ook willen zij het verenigingsgebouw zelf exploiteren. Daarom gaat de club zelf de handen uit de mouwen steken en helpen met bouwwerkzaamheden. De club heeft diverse subsidies binnengehaald waaronder de LEADER-subsidie van 150.000 euro.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
2 jun.18:30Quick '21/Vlug & Vaardig (G) B1 - Boelenslaan/It Fean B1Meer
2 jun.19:30It Fean/Boelenslaan MW1 - Ritola MW1Meer
3 jun.09:30Oerterp F1 - It Fean/Boelenslaan F2Meer
3 jun.09:45It Fean/Boelenslaan C1 - Ritola C1Meer
3 jun.10:00It Fean/Boelenslaan F1 - Noordenveld F1Meer
3 jun.11:00It Fean/Boelenslaan D2 - Vlug & Vaardig (G) D2Meer
3 jun.11:00Drachten/Van der Wiel E4 - It Fean/Boelenslaan E1Meer
3 jun.11:00De Wâlden D2 - It Fean/Boelenslaan D1Meer
3 jun.11:45Boelenslaan/It Fean A1 - Nic./Hoogkerk A2Meer
3 jun.13:00Flamingo's 4 - Boelenslaan/It Fean 3Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
Ritola MW1 - It Fean/Boelenslaan MW125 mei8 - 11
Bekijk alle uitslagen

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!