De eerste woorden die we vroeger leerden op school waren: Aap, Noot en Mies en van daaruit werd de basis gelegd om ons als mens te ontwikkelen en konden we ons onderscheiden van de dieren om ons heen. Sociaal gingen we mensen om ons heen verzamelen die uitstekend pasten binnen ons belevingswereld, we kregen kansen om ons te ontplooien op de weg naar ons bestaan als een volwaardig mens in deze samenleving. Kunst, muziek poëzie sport en literatuur gaven ons de kans om over grenzen heen te kijken om zo brede maatschappelijke vraagstukken te kunnen begrijpen en te bespreken met gelijk denkenden om ons heen. 

Vanavond moest voor mij niet anders zijn, vanavond mocht ik training geven in corona tijd aan mijn vrienden van het 3e en de midweek. Gelijk denkenden die ik hoog had zitten, ja u leest het goed “had” (verleden tijd). 
Vanavond was het educatieve thema van de training de liefde. Juist in een tijd van polarisatie is liefde de weg naar het leven. En waarom dan geen training geven waar de liefde beschreven wordt in het mooiste lied wat hier voor is geschreven en wat mijn trainingsvrienden in een goed voorbereid raadsel op moesten door middel van het maken van doelpunten. 
Ik moet eerlijk zeggen, het verzamelen van de letters werd met een zo obsessieve strijdlust uitgevoerd dat ik hoop kreeg dat deze Griekse oudheden het raadsel binnen no time hadden opgelost.

Niets bleek minder waar, zelfs na diverse aanwijzingen ging er geen lampje branden bij deze cultuurbarbaren, maar ging bij menig speler het spreekwoordelijke licht uit. Het ergste was nog dat mensen echt dachten dat het misschien Marco Borsato of Andre Hazes was, Nederlandse cultuur op zijn belabberdst, zangers die de woorden Aap, Noot en Mies waarschijnlijk opzoeken op google maps en denken dat dit provincies zijn in Nederland.  
Zelfs het noemen van de film Notting Hill als supertip met daarin de topsterren Hugh Grant en Julia Roberts waarin het nummer gezongen wordt, gaf geen herkenning.? Deze romantische kaskraker die iedereen heeft gezien  was niet genoeg voor deze toppers????
 Uiteindelijke was het Evert die het raadsel toch wist op te lossen. Een lied met een zo mooie tekst over een geliefde, waarvan ik vind dat elke zichzelf respecterend mens dit nummer uit zijn hoofd moet kennen en minstens 1x in zijn leven voor zijn geliefde moet hebben gezongen, gezongen door de warme stem van de Franse levenslied zanger Charles Aznevour. Het nummer heet: She, staat elk jaar hoog genoteerd in de top 2000 en is een wereld hit en ik eis van jullie om dit nummer op te zoeken en volledig te luisteren naar dit cultureel erfgoed, waarbij het mij nog steeds  verbaasd dat dit nummer nog steeds niet valt onder het wereld erfgoed van Unesco. Misschien is er nog hoop voor jullie. Misschien zorgt jullie schuldgevoel er voor dat jullie een inhaalslag gaan doen in jullie culturele opvoeding. Volgende week verwacht ik jullie weer op de training en geef ik jullie een herkansing. 
Voor vanavond is het mooi geweest, vanavond ga ik dromen………dromen dat ik en Julia Roberts op een bankje in het park van Notting Hill liggen en luisteren naar She van Charles Aznavour.
Tot volgende week toppers???

Voor de liefhebber, hierbij de link.


 

Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
20 apr.10:00It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B1Meer
20 apr.10:00Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E2Meer
20 apr.10:15Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
20 apr.10:30It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E2Meer
20 apr.11:30It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A3Meer
20 apr.12:15Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C1Meer
20 apr.13:30Invicta/Frigro A1 - It Fean / Boelenslaan A1Meer
20 apr.14:00Heerenveen 4 - It Fean / Boelenslaan 3Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
Boelenslaan / It Fean MW1 - Noordenveld MW112 apr.15 - 12
Oerterp/VKC MW1 - Boelenslaan / It Fean MW117 apr.4 - 8
Bekijk alle uitslagen

Agenda