Woensdag 8 mei heeft Korfbalvereniging It Fean voor de 2e keer het Feanster Schoolkorfbaltoernooi op hun eigen accommodatie op Sportpark ‘t Ketting in Surhuisterveen georganiseerd. Vorig jaar was het schoolkorfbaltoernooi onderdeel van het 60-jarig jubileum van de korfbalvereniging. Dit jaar werd het georganiseerd na de vele positieve reacties van de basisscholen, die erg enthousiast waren en zijn over het toernooi in Surhuisterveen.

Samen met vele vrijwilligers en met ondersteuning van diverse sponsoren, waaronder hoofdsponsor Tiko Kinderopvang, werd het toernooi weer goed voorbereid. De enige onzekere factor waren de weersvoorspellingen. Achteraf bleek deze zorg niet nodig, het weer was, op een paar druppels na, uitstekend!

Het Schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 t/m 8 werd, net zoals vorig jaar, geopend door wethouder Jouke Spoelstra, die in zijn speech aangaf dat bewegen en plezier hebben in sport erg belangrijk is voor opgroeiende kinderen. Vervolgens kon het 2e Feanster Schoolkorfbaltoernooi van start gaan. Op de 9 gecreëerde velden werd er fanatiek en met veel enthousiasme gespeeld door de basisscholen uit Surhuisterveen en Boelenslaan. Naast het spelen van wedstrijden konden de kinderen ook hun kwaliteiten tonen bij het spijkerbroekhangen en het korfschieten.

Voor de kinderen uit de groepen 1 en 2 was er ook de mogelijkheid om spelletjes te doen waarbij een prachtige oorkonde en een gezond gevulde goodybag, gesponsord door de Albert Heijn uit Surhuisterveen, kon worden verdiend. Voor de groepen 3 t/m 8 was er naast de gesponsorde goodybag ook een vaantje als blijvende herinnering aan het 2e Feanster Schoolkorfbaltoernooi.

Na veel enthousiasme en strijd mochten de volgende teams zich de eerste prijswinnaars noemen en een mooie beker meenemen richting hun school:
Groep 3  It Skriuwboerd 1
Groep 4  De Waldiik 1
Groep 5  De Bernebregge 1
Groep 6  De Waldiik 1
Groep 7  De Waldiik 1
Groep 8  De Waldiik 1

KV It Fean dankt alle deelnemers, het publiek, de sponsoren en alle vrijwilligers voor het mogelijk maken van het 2e Feanster Schoolkorfbaltoernooi. De korfbalvereniging ziet trots terug op een zeer geslaagd toernooi en denkt alweer na over een eventuele 3e editie.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!