Ja, jullie lezen het goed. Nederlands kampioenen bij It Fean. Henk, als trainer/coach, en Daniel, als speler, hebben in Rotterdam met Friesland onder 15 de korfbalchallenge gewonnen en mogen zich daarmee Nederlands kampioen noemen. Jullie mogen hier trots op zijn; Gefeliciteerd !! 

Een aantal maanden geleden had Friesland onder 15 zich geplaatst voor de winnaarspoule door in Dordrecht een voorronde poule te winnen.
Friesland onder 15 bestaat uit 8 dames en 8 heren van diverse clubs. Heerenveen, Mid Fryslan, Drachten, It Fean, V en V zijn onder andere vertegenwoordigd. Trainer/coach zijn Jochum Jan Klaren en Henk Kempenaar.
Beide coaches kennen we bij hun clubs als erg fanatiek en soms grensoverschrijdend. Nu viel op hoe ze rust uitstraalden, zich volledig focusten op het team en amper bemoeienis met de leiding.
Het mag trouwens wel even genoemd worden dat de beste arbiter die ik heb gezien een talentvolle jonge dame was. Wie volgt zou ik zeggen.
Onder 15 speelt gewoon met 2 team en per tourbeurt wordt er gestart en alleen bij mindere vorm van een speler wordt er gewisseld. Betekent ook dat het team in de breedte sterk is. Alle vakken beschikken over spelers die kunnen scoren. Interessant om te zien was dat Friesland het de tegenstander erg moeilijk maakten met hun verdedigende tactiek. Op deze manier had Friesland elke wedstrijd meer aanvallen dan hun tegenstander en wanneer je dat lukt heb je ook meer kans om te scoren. Heel veel ballen werden daardoor bij uitverdedigen al onderschept of de eerste diepe bal in de aanval van de tegenstander werd al onderschept. Maar 1 tegenstander wist daar een gedurfde tactiek tegenover te stellen. 
Bij bijna elke tegenstander waren wel spelers te bekennen die individueel beter waren dan spelers van Friesland maar het collectieve spel was bij Friesland beter verzorgd en dus werden ze terecht winnaar.
Wonnen ze dan simpel? Nee. In de eerste wedstrijd tegen het bijzonder sterkte Den Haag werd met 8-7 gewonnen. Binnen 20 seconden haalde Daniel de spanning weg bij het team door het eerste schot direct te scoren. Later in de wedstrijd scoorde hij nogmaals. De sterkte reboundkracht bij dames gaf uiteindelijk de doorslag. 
Jammer genoeg viel een dame van Friesland al met een enkelblessure uit in de 2e wedstrijd en was een deel van deze reboundkracht weg. De 2e wedstrijd was ook spannend. Rijnland werd met 9-11 verslagen.
De 3e wedstrijd tegen Randmeren werd met 9-4 gewonnen. Een van de mooiste acties van het toernooi was wel het  blok van Daniel tegen een heer van Randmeren, die normaal in de hoofdklasse speelt.
De laatste 3 wedstrijden waren zinderend maar doorzetten, soms wat geluk maar ook de kalmte om in de laatste seconden van de wedstrijden strafworpen af te dwingen en ook gewoon te scoren geven dan wel aan dat je terecht wint. Winst met 8-7 tegen Dordrecht met een strafworp in de dying seconds, een 7-5 winst tegen Noord-West en een 6-6 in de laatste wedstrijd tegen Rotterdam. 
De ontlading was groot, en terecht. Zoals werd gezegd; Hoe vaak maak je mee dat zowel Friesland -15 als Noord -17 winnaar worden bij de Challenge. Niet vaak maar uw reporters waren erbij.
Groet, Henk en Jorrit de Vries

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!