In verband met de nieuwe privacywet de AVG zijn vandaag de gegevens van alle leden en relaties van KV It Fean op "afgeschermd" gezet.  Dit houdt in dat leden vanaf vandaag anoniem zijn op de app KNKV Wedstrijdzaken. Deze app wordt gebruikt als digitaal wedstrijdformulier. De teams staan erin vermeld, de wedstrijddata, de uitslagen en de stand van een team. Tot vandaag kon iedereen de foto's, namen en achternamen opzoeken van onze leden. Wij wilden hier als vereniging transparant in zijn. In verband met de AVG hebben we besloten om onze leden zelf te laten beslissen of ze hun foto, naam en achternaam zichtbaar willen hebben voor iedereen.

De scheidsrechter, die aan een wedstrijd is gekoppeld, heeft nog wel inzage in de gegevens (naam, achternaam en foto) op de dag van de wedstrijd. Dit is van belang om te kunnen controleren dat de spelers in het veld speelgerechtigd zijn.

Via de app KNKV Wedstrijdzaken kunnen (ouders van) leden  vervolgens zelf bepalen of zij hun eigen gegevens op: "open", "normaal", "beperkt" of "afgeschermd" willen hebben staan. Leden (of bij minderjarige leden: ouders) kunnen een account aanmaken. Dit moet met het e-mailadres, dat in ons systeem (Sportlink) staat. De app  KNKV Wedstrijdzaken is  van Sportlink en dus gekoppeld met de gegevens die in het administratiesysteem Sportlink staan. Zie ook https://www.sportlink.nl/belangrijk-nieuws-over-avg/ voor meer informatie over de AVG.

Binnenkort berichten wij jullie via Deel 2 verder over de overige gevolgen van de AVG voor onze vereniging.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!