Het officieuze wereldkampioenschap korfbal voor junioren onder 19 jaar, het U19 JWC Korfball vindt komende dagen opnieuw plaats in Leek. De drie gemeentelijke clubs bundelen al hun krachten om dit evenement net als in 2010 tot een succes te maken. Twee hoofdsponsors tekenden contracten met de Stichting Korfbalsupport Leek, namelijk MW Bedrijfskleding en Univé Noord-Nederland.

Aan het U19 JWC Korfball nemen de sterkste juniorenteams vanuit de hele wereld deel. Meer dan 100 vrijwilligers zijn nodig om het driedaagse toernooi, dat start op Goede Vrijdag, in goede banen te leiden. De donderdagavond voor het toernooi zal de opening plaatsvinden in de Topsporthal in Leek door burgermeester Hoekstra. Naar verwachting zullen in totaal zo’n 3 tot 4.000 toeschouwers getuige zijn van fraaie staaltjes korfbal in een prima entourage.

De opening op donderdag 21 april vindt plaats om 19.00 uur in de Topsporthal in Leek. Burgemeester Hoekstra van de gemeente Leek zal de gasten uit diverse werelddelen welkom heten. Het landenteam die het verst heeft moeten reizen is Chinees Taipei, tevens een van de smaakmakende ploegen. Een complete vlaggenparade met hulp van de pupillen van de organiserende clubs OWK, Rodenburg en Sparta, zal de opening bijzonder sfeervol zijn. Daarna zal een wervelende turnshow het publiek vermaken. Aansluitend zal om 20.00 uur een demonstratiewedstrijd plaatsvinden tussen de sterkste spelers van de organiserende clubs tegen de selectie van Nic./Alfa College. De entree deze avond is geheel gratis!

 

Toernooiprogramma

Donderdag 21 april 2011
Gedurende de dag aankomst van de teams in Leek en omgeving
19:00 uur: openingsceremonie JWC 2011 met o.a. Burgemeester Berend Hoekstra, DJ en turnshow.
20:00 uur: demonstratiewedstrijd JWC team 2011 - Nic Alfa College

Vrijdag 22 april 2011
9:00 uur: start eerste wedstrijden
13:15 uur: competitieschieten
14:00 uur: start tweede deel wedstrijden
18:15 uur: demonstratiewedstrijden Mission Olympic

Twee demonstratiewedstrijden van de selectieteams (bovenbouw en onderbouw) Voortgezet Onderwijs - RSG De Borgen.
19:00 uur: clinic B-Jeugd door Kees Vlietstra i.s.m. gehele selectie Nic./Alfa College o.l.v. Mike Vlietstra in twee hallen.
20:30 uur: clinic A-Jeugd door Kees Vlietstra i.s.m. gehele selectie Nic./Alfa College o.l.v. Mike Vlietstra in twee hallen.

Zaterdag 3 april 2011
9:00 uur: start eerste wedstrijden
17:50 uur: einde van de laatste wedstrijden van de dag
18:30 uur: Stamppotbuffet voor de teams en begeleiding, vrijwilligers (werkgroepleden) en sponsoren incl. bowlen voor sponsoren.
20:00 uur: feestavond (thema : glitter & glamour) voor de twaalf deelnemende landen + begeleiding, sponsoren, vrijwilligers, leden van de drie verenigingen, gastgezinnen en gastverenigingen.

Zondag 24 april 2011
9:30 uur: start kruisfinales
12:30 uur: start klasseringswedstrijden / finales
17:15 uur: sluiting + prijsuitreiking door Burgemeester Berend Hoekstra en Adde Klaas de Boer (voorzitter district Noord)
18:00 uur: uitzwaaien van de deelnemende landen

 

Groninger Regioteam:
Het Groninger Regioteam bestaat uit Annemiek Schuitema, Lieke Boven, Niels Lap en Thomas Boven (OWK), Danielle Hulst, Marleen Stomphorst, Silke Mooldijk, Nina Leatemia, Niels Adema, Ruud Stomphorst en Marijn van Wijk (Rodenburg), Judith Komrij, Jolien Akkersma, Kor Hut, Roelf Poelstra, Kristian de With en Jorn Oldenburger (Sparta), en Esther Kloosterman (DFD)

Begeleiding: Jan Willem Venekamp (coach), Joep Bruin (assistent-coach), Gerlinda Spandaw (assistent-coach) en Erna Hamhuis (assistent-coach).
Het Groninger Regioteam, allen uiteraard junior, speelt op de opengevallen plaats van Zuid-Afrika en zal daarom buiten mededinging meespelen. Dinsdagavond 19 april zal tijdens de laatste oefenwedstrijd in de Topsporthal waarin tevens wordt geoefend met de schotklok en de bijbehorende internationale spelregels.

 

JWC 2011 team:
Het JWC team speelt op donderdagavond tegen de Nic./Alfa Collega met Pauli Traa, Annelies Schuitema, Gert Schuitema en Michel Daling (OWK), Mark Gorter, Marc Popkema, Marthine Bierling en Janet van Hoorn (Rodenburg), Arjan de With, Mark Nijenhuis, Sandra Tip en Karin Kalfsbeek (Sparta).

Begeleiding: Jan Willem Venekamp (coach).

 

Junioren TalentenTeam Noord:

Het JTT Noord zal bestaan uit de meest talentvolle junioren van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en zal bestaan uit: Britt Rottink (SCO), Diana van der Vorst, Diann Flokstra, Ilse van der Meulen, Jetze de Jong, Joost Hofman en Manon Veldstra (Hoogkerk), Loes Blacquire (Asko), Hylke van Gorkum (Ritola), Jan Visser (Mid Fryslan), Marrit van Zwol, Marcel Koelman, Youri Borrink en Chermene Toebast (Dos’46), Marcel Pot (Oerterp) en Martijn Zwart (LDODK). Trainers zijn Roelof Koopmans en Marten Kalkman.

 

In het grote Oranje zijn twee junioren uit het Noorden opgenomen namelijk de in Marum woonachtige en bij Hoogkerk spelende Maaike Steenbergen en Jelmer Jonker van Dos’46. De coaches Kees-Jan Oppe en Albert Lucas zullen ongetwijfeld een beroep doen op deze talentvolle Noorderlingen.

In de week voor Pasen zullen de landenteams arriveren in en rond Leek, Oostwold en Zevenhuizen. Zo zijn de Russen en de Slowaken ondergebracht in Oostwold, de officials uit diverse landen in Zevenhuizen en de Polen en Duitsers in Leek. Oefenwedstrijden worden nog gespeeld voor het toernooi werkelijk begint op de woensdagavond in de Topsporthal. De entree voor het toernooi is zeer laag gehouden met dank aan de sponsors: € 8 voor een passe partout voor 3 dagen voor iedereen vanaf 18 jaar, voor junioren is dat slechts € 4; de entreeprijzen per dag bedragen € 4,00 en € 2,50.

Aan enthousiasme ontbreekt het de organisatie niet, getuige de fraaie website www.u19jwc.com. Meer dan 100 vrijwilligers zullen hun bijdrage leveren aan het welslagen van dit internationel toernooi!!

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!