Afgelopen zaalseizoen hebben Lammert van der Veen en Jan Geert Dijk van It Fean / Boelenslaan succesvol de opleiding KNKV Scheidsrechter gevolgd. Verenigingsbegeleiders zijn een aantal wedstrijden in de zaal mee geweest om de twee cursisten te begeleiden bij het fluiten van seniorenwedstrijden. Uiteindelijk moest er als praktijkexamen een wedstrijd worden gefloten onder toezicht van een bondsbeoordelaar van het KNKV.

Beide heren zijn geslaagd en hebben het certificaat KNKV-Scheidsrechter ontvangen. Dankzij dit certificaat mogen Lammert van der Veen en Jan Geert Dijk wedstrijdkorfbal fluiten.

Waarom is het hebben van eigen scheidsrechters zo belangrijk voor een korfbalvereniging? Simpel: zonder scheids geen korfbalwedstrijd. Daarom wordt de aanwezigheid van een scheidsrechter vaak als niet bijzonder ervaren. Vaak wordt vergeten dat zij, net als de sporters zelf en (andere) vrijwilligers binnen een vereniging, door hun passie voor korfbal in hun vrije tijd jaarlijkse vele uren op het veld staan om een wedstrijd eerlijk en goed te laten verlopen volgens de regels.

Binnen de korfbalsport zijn er jeugdscheidsrechters, verenigingsscheidsrechters en KNKV scheidsrechters. Laatstgenoemden mogen wedstrijdkorfbal fluiten. Hierbij kunnen ze doorgroeien om korfbalwedstrijden op het allerhoogste niveau te leiden. De samenwerkende korfbalverenigingen Kv It Fean en KC Boelenslaan vinden het beide belangrijk om op elk niveau scheidsrechters binnen beide verenigingen te hebben, zodat de sport nu en in de toekomst op elk niveau gespeeld kan worden.

foto knkv-scheidsrechters
foto knkv-scheidsrechters foto knkv-scheidsrechters

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!