Op woensdag 8 februari hebben wij samen met DTS een clinic gepland voor alle belangstellenden. Voor alle trainers en coaches is het eigenlijk “verplicht” om te komen. We starten om 18.00 uur in de Surventohal te Surhuisterveen. Deze clinic zal in het teken staan van de spelers van de E’s. Maar deze trainingen zijn bruikbaar voor de A’s tot en met de F-jes. Vandaar dat iedere trainer/coach “verplicht” is om te komen.

Tim van den Berg en Jeroen Euser, trainers en spelers van PKC, zijn eigenaren van Spelenderwijs Verbeteren, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het trainen van de korfballende jeugd. Zij hebben spelvormen ontwikkeld vanuit de visie: Teaching Games for Understanding. Tijdens een clinic worden de jeugdtrainers bijgepraat over hoe zij deze wijze van trainen toe kunnen passen in hun eigen trainingen.
"Volwassenen geven nu eenmaal de voorkeur aan technieken verbeteren, maar jongere spelers geven de voorkeur aan spelvormen spelen waarin ze de vaardigheden kunnen hanteren die ze bezitten. Teaching Games for Understanding is een visie die ervan uitgaat dat we de speler het spel moeten leren spelen en begrijpen", aldus Euser. "We laten techniek niet los, in tegendeel! Technieken worden gezien als middel om succesvol deel te nemen aan het spel, maar niet meer als doelstelling", zo vindt Van Den Berg.
Spelenderwijs Verbeteren heeft vanuit hun visie trainingen, clinics en een app ontwikkeld vol met oefenstof voor jeugdtrainers.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!