Woensdag 28 December was het dan zo ver. Het toernooi waar iedereen naar had uitgekeken:

De Korfbal Challenge 2016 in het topsportcentrum te Rotterdam!

Onder de skyline van de Rotterdamse Kuip mochten de Friese talenten onder 13 zich gaan meten met de talenten van de andere geplaatste regio’s.

Iedereen moest zich om 08:40 melden in het topsportcentrum. Elke speler had zijn/haar eigen voorbereiding. Waar diverse spelers al een dag van te voren in Rotterdam waren, gingen anderen vroeg in de ochtend op pad om op tijd in Rotterdam aan te komen. Zo ook Sannah de Roo en Daniel Kempenaar, 2 spelers van de C1 van Kv It Fean, die ook mee mochten doen in deze talentenstrijd.

Waren de verwachtingen hoog?

Met veel strijd en inzet wist Friesland zich in Wolvega, na het nemen van strafworpen, te plaatsen voor dit prestigieuze korfbaltalententoernooi. Vooraf was de gedachte dat meedoen al een fantastische ervaring zou zijn. Hoe anders dachten trainers en spelers hierover!

Fanatiek trainen en enkele oefenwedstrijden moesten er voor zorgen dat het team klaar zou zijn voor deze titanenstrijd.
En daar waren we dan: spelers, trainers, ouders en supporters. Met maar 1 gedachte: geen woorden maar daden!

De trainers Albert Feenstra en Tiemen Hansma hadden hun strijdplannen klaar en zonder angst werd het toernooi begonnen!

De eerste wedstrijd was tegen regio Zuid-West Rotterdam. Wij noordelingen hebben nog wel eens de neiging om de ploegen uit het Westen hoger aan te slaan en daardoor te veel respect te tonen voor de ploegen uit deze regio’s.

Zo niet Friesland. Met veel strijd en de nieuwe speelstijl werd de tegenstander brutaal bestreden. Een gelijk opgaande wedstrijd die alle kanten kon opgaan. Naar mate de wedstrijd vorderde, kreeg menig Friese supporter hoop op een goede afloop. Ook Sannah, die meteen in de basis mocht beginnen, pikte haar doelpunt mee en wist mede door deze score de eindstand op 8-7 winst voor Friesland te brengen. Het gejuich was groot na deze super opsteker. Het Calimero denken kon meteen van boord en vol zelfvertrouwen konden we ons opmaken voor de volgende wedstrijd tegen Regio Oost-Randmeren.

Ook hier weer een zinderende wedstrijd vol spanning tot aan het einde. Daniel mocht in deze wedstrijd zijn opwachting maken en heeft mee gestreden voor het meer dan verdiende gelijkspel     7-7.  Wederom een gelijkwaardige wedstrijd in de poule des doods.

2 gespeeld en 3 punten. Langzaam begint het besef te komen dat hier iets heel moois kan gebeuren. Als ouders en supporters is de spanning te snijden en genieten we volop van de ontwikkeling die de ploeg heeft door gemaakt. Complimenten aan de trainers Albert en Tiemen en natuurlijk de spelers zelf.
Maar ja, we moeten nog een wedstrijd. Bij winst wacht ons de halve finale …………de halve finale?
Zou het kunnen? Zijn we opgewassen tegen deze spanning?

De tegenstander is Regio Zuid-West Dordrecht. Aan de koppies van Friesland zien we dat ze er klaar voor zijn. Verdedigend wordt er weinig weg gegeven. Aanvallend wordt er regelmatig gescoord en wederom weet Friesland te winnen. Met 6-2 wordt er gewonnen en worden we op doelsaldo poulewinnaar en staan we in de halve finale!!!!
Wat een topprestatie van deze enthousiaste ploeg en hoe de dag ook eindigt, dit pakken ze ons niet meer af.

De halve finale, een bekende tegenstander. Regio Noord-West. Winnaar van het plaatsingstoernooi in Wolvega en met groot gemak. Kunnen we nog 1x alles geven voor die finale plaats. Iedereen weet: vandaag is alles mogelijk.

De wedstrijd begint en Friesland speelt met lef en overtuiging. Noord-West is zichtbaar onder de indruk en Friesland beloont hun goede spel met doelpunten en weet in de loop van de wedstrijd zelfs een 5-1 voorsprong te nemen. We worden met z’n allen gek van enthousiasme en zien hier misschien een stunt ontstaan.

Maar dan langzaam begint het wedstrijdbeeld te keren. Langzaam komt Noord-West terug in de wedstrijd en wordt het een echte thriller. De daarop volgende minuten zullen nog lang in ons geheugen blijven. Een afgekeurde goal ( was die bal verdedigd?) en een gemiste strafworp en nog diverse goede kansen die gemist worden. De stand wordt gelijk 8-8 en dan opeens in die laatste seconden valt de 8-9 voor Noord-West. Nog 1 aanval, een alles of niets poging en ……….. helaas, verloren met 8-9.
Wat waren we er dicht bij. De teleurstelling is groot. Maar al snel komt het gevoel van trots weer boven drijven.
Dan maar 3e worden in de kleine finale!

Je kon het zien, de accu was leeg. Zo dichtbij…. En je dan weer moeten opladen voor de kleine finale. De tegenstander was een  bekende, Regio oost-Randmeren. De vorige keer was het 7-7. Konden we het nog 1x opbrengen.

Nog 1x alles geven om naast trots ook nog een podiumplaats te bemachtigen.
Ik val in herhaling maar weer een spannende wedstrijd. De laatste krachten worden uit de tenen geperst en gestreden wordt er voor elke meter. Weer kan het alle kanten opgaan! Het lukt net niet en we verliezen met 7-6.
Natuurlijk valt er dan een traan van teleurstelling. Maar uiteindelijk kan er maar 1 gevoel overheersen en dat is TROTS!! Wat een prestatie heeft de ploeg samen met hun trainers neergezet en wat kunnen ze allemaal met een goed gevoel terug kijken op deze fantastische dag. Zo ook Sannah en Daniel. Beide hebben een uitstekende bijdrage geleverd in de speelminuten die ze hebben gekregen en beide mogen trots zijn dat ze onderdeel mogen zijn van dit topteam wat Friesland onder 13 is.

Als ouder en supporter kijk ik al uit naar de volgende mogelijkheden om ons te meten met andere ploegen.

 

Trotse ouder

friese selectie u13 1
friese selectie u13 1 friese selectie u13 1
friese selectie u13 2
friese selectie u13 2 friese selectie u13 2
friese selectie u13 3
friese selectie u13 3 friese selectie u13 3
friese selectie u13 4
friese selectie u13 4 friese selectie u13 4
friese selectie u13 5
friese selectie u13 5 friese selectie u13 5
friese selectie u13 6
friese selectie u13 6 friese selectie u13 6
friese selectie u13 7
friese selectie u13 7 friese selectie u13 7

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!